Yüzde 80’i tek başına karşılıyor!

  • 0
  • 1.624
Yazı Boyutu:

Türkiye – Malezya İş Konseyi 2’nci ortak toplantısında iki ülkenin karşılıklı ticaret gelişimi için önemli adımlar atıldı. Keskinoğlu Malezya’ya yaptığı zeytinyağı ihracatını yüzde 55 oranında arttırmak için çalışmaları hızlandırdı.
 
Türkiye ambalajlı zeytinyağı ihracatının yüzde 18’ini tek başına gerçekleştiren Ravika, Endonezya’dan Azerbaycan’a, Suudi Arabistan’dan Amerika’ya kadar toplam 75 ülkede Türk zeytinyağını hak ettiği yere ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Keskinoğlu’nun zeytinyağı markası olan Ravika, bu kez Malezya ile yaptığı ihracatı iki katına çıkararak, Türkiye’den Malezya’ya ihraç edilen toplam zeytinyağının yüzde 80’ini tek başına karşılayacak. İlk olarak 2011’de Türkiye’den yapılan zeytinyağı ihracatının 10 katı için Malezya ile anlaşma imzalayan Ravika, 12 Ekim tarihinde düzenlenen Türkiye – Malezya İş Konseyi 2’nci ortak toplantısı kapsamında Malezya’ya yapacağı ihracatı arttırma kararı aldı.
 
Türkiye’nin zeytinyağı ihracatında önemli potansiyeli olduğunun altını çizen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Malezya’da zeytinyağı pazarı henüz gelişmekte olan bir pazar, geçen yıl Ravika ile girdiğimiz bu pazarda büyük bir ivme yakalayarak ihracatımıza hız verdik. Türkiye, İtalya ve İspanya’dan sonra dünyanın üçüncü büyük tedarikçi ülkesi konumunda. Endonezya, Malezya gibi ülkelere yapılan ihracatlar ile Türkiye’nin ticaret kapasitesi daha da artmaya başladı. Malezya ile yapılacak ticarette bakanlıklar düzeyinde yaşanan gelişmeleri heyecanla takip ediyoruz, Türkiye’nin böyle gelişmekte olan pazarlar için hızlı aksiyon alabilmesi global pazarda elimizi daha güçlü kılacaktır. Biz üreticilere devlet tarafından verilen teşvikler de biraz daha artırılabilirse rekabet gücümüz yükselecektir. Bunun da desteğiyle Türkiye dünyadaki önemli zeytinyağı tedarikçileri arasında hak ettiği yeri alacaktır” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv