Zabıtaya saldıran manavlara hapis

  • 0
  • 920
Yazı Boyutu:

 
KarşıyakaÇarşısı’nda işgalleri önlemeye çalışan zabıta ekiplerine saldırıp, hakaret edeniki ayrı manavda çalışan 4 kişiye hapis cezası çıktı. Zabıtaların şikayeti ilehaklarında dava açılan 1690 sokağındaki manav Şehmus Gümüş 1 yıl 13 ay 25 günhapis cezası aldı. 
 
Zabıtaların iki ayrıdenetiminde iki kez görevlilere saldırıp karşı koyan Ankara İlkokulusokağındaki manav Aykut Kaşıkçı, Sinan Eyigün ve Cemal Duruşkan’a ise, aynısuçu ikişer kez işlemekten 2 şer yıl 20’şer ay 54’er gün hapis cezası verdi.Davanın görüldüğü 5. Asliye Ceza Mahkemesi sanıkları ayrıca her müdahil vekiliçin 1320 TL para cezasına çarptırdı. 
 
Karşıyaka Belediyesizabıta ekipleri geçtiğimiz aylarda Karşıyaka Çarşısı’nda yolları işgal edenlereyönelik çalışma yaparken, 1725 sokak ve 1690 sokaklarındaki manavlarınsaldırısına uğramıştı. Polisin araya girmesiyle saldıranlar gözaltına alınmış,zabıtaların şikayeti ile haklarında dava açılmıştı. Davayı sonuçlandıranmahkeme, Aykut Kaşıkçı, Sinan Eyigün ve Cemal Duruşkan’a “Görevli memura karşıdirenme” suçundan 10 ay, “görevli memura görevinden dolayı hakaret” suçundan da1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanıkların iyihalini göz önüne alarak bu suçu 1/6 oranında indirdi.  
 
Sanıkların geçmiştesabıkasız, somut hesaplanabilir bir maddi zararın olmaması, sanığınduruşmalardaki tutum ve davranışları nedenleriyle hükmün açıklanmasının geribırakılmasına karar verdi. Sanıklar 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına,sanıkların bu süre içinde benzeri suç işlerlerse hükmün uygulanmasına kararverdi. Sanık Şeyhmuz Gümüşhakkında da “memura karşı direnme” ve “görevli memura görevinden dolayıhakaret” suçlarından toplam 1 yıl 13 ay 25 gün hapis cezası verilip hükmünokunması ertelendi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Aydınlık Türkiye için çalışacağız!

50 bin adet fidan dağıttı

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Arşiv