Zeytin için buluştular

  • 0
  • 672
Yazı Boyutu:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Zeytin Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Zeytin Çalıştayı” İzmir’de gerçekleştirildi.
Ülke ekonomisi açısından çok önemli bir değer olan zeytin ve zeytinyağı sektörlerinin güçlendirilmesi ve bu ürünün sürdürülebilir olma niteliğini yeniden kazanabilmesi için alternatiflerin tartışıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarımın ülke açısından önemine değindi. Başkan Kocaoğlu, “Tarım, dünyanın vazgeçilmez en büyük sektörlerinden birisi. Elbette bizim ülkemiz için de hayati önem taşıyor. Ve uzunca bir süredir tarımın ihmal edildiği gerçeğiyle karşı karşıyayız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldikten bir ay sonra sınırlarının büyüdüğünü, Küçük Menderes’in çok büyük bir bölümü ile Gediz’in hemen hemen tamamının görev alanı içine girdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Biz de ‘tarımda ne yapabiliriz, kalkınma için neler yapabiliriz’ diye projeler üretmeye başladık. Bu çerçevede doğrudan üreticiye dokunacak önemli çalışmalar yaptık. Bunların pek çoğu ile örnek olduk. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarıma gösterdiği büyük ilgi, gelecek adına hepimizi umutlandırıyor. Sadece zeytin değil tarım politikaları konusunda değerli çalışmalara imza atan milletvekilimizin katkılarının çok önemli olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

8 milletvekili geldi
Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Zeytin Çalışma Gurubu CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Manisa Milletvekili Hasan Ören ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’dan oluşuyor.
Moderatörlüğünü Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın üstlendiği Çalıştay’da Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri Rakip Becer ve Hasan Köşklü, Zeytinyağı İşletmecileri Derneği Başkanı İsmet Bozkurt, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı A. Nedim Güreli, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Koop. Birliği Başkanı Cahit Çetin ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi ve 23. Dönem Zeytin Araştırma Gurubu Sekreteri Mücahit Taha Özkaya ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bozkurt da birer konuşma yaptı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv