MUTLU KURSİYERLER

  • 0
  • 731
 MUTLU KURSİYERLER
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu sergilerinden el sanatları sergisi açıldı. Kursiyerlerce hazırlanan el sanatları sergisi 4 gün süresince Çiğlili sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Çiğli Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen 2014-2015 dönemi yıl sonu sergilerinin ilki, Çiğli Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Bir yıl boyunca, Resim Öğretmeni Martıgül Kalkan tarafından eğitim gören kursiyerlerin eserlerinden oluşturulan serginin açılışına Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, CHP İlçe Kadın Kolları, meclis üyeleri, muhtarlar, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatın birleştirici ve bütünleştirici etkisinden, bu etkinin kent yaşamı içerisinde sürekli bir mücadele halinde olan insan yaşamına katkılarının çok, etkilerininse büyük olduğuna değinen Başkan Arslan, belediye olarak sanatın birçok alanında çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

12- 15 Mayıs tarihleri arasında Çiğli Belediyesi 2. Kat Sergi Salonu’nda halkın beğenisine sunulacak sergide; ahşap boyama, seramik, 3 boyutlu pano, rölyef, kat-ı ve kabak süslemeciliği branşlarında 100’ün üstünde eser sergilenecek. Toplam 6 branşta verilen kurslara katılan 55 kursiyer katılım belgesi almaya hak kazandı. Kat’ı kursuna katılan Mülayım Turgut’a Başkan Hasan Arslan, seramik kursuna katılan Münevver Döngel’e Milletvekili Mustafa Moroğlu, kabak süslemeciliği kursuna katılan İbrahim İnce’ye İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, üç boyutlu pano kursuna katılan Halise Nalıncı’ya Başkan Yardımcısı Vezir Arslan ve rölyef kursuna katılan Pirlent Narin’e Başkan Yardımcısı Sevil Boran tarafından sertifikası verildi.

Konuşmaların ardından kurdele kesim törenine geçildi. Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Selim Utku Gümrükçü ile beraber kurdele açılışını gerçekleştiren Başkan Arslan; İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, kursiyerler ve davetlilerle birlikte sergiyi gezdi. Sergi sonunda Başkan Arslan’a Martıgül Kalkan ve kursiyerler tarafından minyatür ev maketi hediye edildi. 

Başkan Arslan: “Birbirinden Güzel Eserleri Çiğli Halkının Beğenisine Sunuyoruz”
Çiğli Belediyesi kursiyerlerinin yapmış olduğu el sanatları eserlerine hayran kaldığını belirten ve onların emeğiyle yaratılan bu muhteşem eserlerle gurur duyduğunu ifade eden Başkan Arslan, “Bugün burada, sergi salonumuzda kursiyerlerimizin yapmış olduğu muhteşem el becerisi çalışmalarını inceleme ve onlar hakkında bilgi alma şansına sahip olduk. Martıgül hocamıza çok teşekkürlerimi sunuyorum, kursiyerlerimizi de kutluyorum. Belediye olarak Çiğli halkını bu tarz etkinliklere dahil etmekten dolayı çok mutluyuz. Kurslarımız kesintisiz devam edecek. Halkım için her şeyi yapacağım. Ayrıca resim alanında da yapılan birçok çalışmamızın yer aldığı sergimizi de çok yakında sizlerle buluşturacağız. Bu yıl Çiğli kültür-sanata doyacak dedik ve sanatın birçok alanında oldukça başarılı organizasyonlar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Sizleri bu muhteşem sergilerle buluşturmanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Umarım bu sergimizde diğerleri gibi çok gezilir” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv