1bucuk asra 1kala buluştular

  • 0
  • 1.697
Yazı Boyutu:

Önümüzdeki yıl 150. yılını kutlayacak olan Darüşşafaka Cemiyeti’nin yolu Darüşşafaka’dan geçen öğrencileri, 150. yılın fitilini ateşlemek için düzenledikleri etkinlikte bir araya geldi.
 
149 yıldır babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli çocuklara tam yatılı ve burslu eğitim hizmeti veren Darüşşafaka Cemiyeti 150 yaşına 1 kala, yolu Daçka’dan geçenleri bir araya getirdi. 6 Nisan 2012 Cuma günü saat 19:30'da başlayan gecede, Daçkalıların emeğiyle üretilmiş bir Darüşşafakalılar Gecesi organize edildi. 
 
Daçka Kültür Hareketi, Darüşşafaka Cemiyeti, Darüşşafakalılar Derneği, Darüşşafaka Spor Kulübü, Daçkalı Kızlar işbirliği ile hazırlanan ” 1buçuk asra 1kala Darüşşafakalılar Gecesi”nde açılış konuşmasını yapan Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fırat Tekin, “Darüşşafaka bugün Türkiye’nin 70’e yakın ilinden gelen 1000’e yakın öğrenciyi bünyesinde barındıran ve onlara birer dünya vatandaşı olabilmeleri için gerekli donanımı sağlayan bir kurumdur. Bu çok önemlidir ama bununla yetinmemeliyiz. Bundan sonraki hedefimiz Darüşşafaka’yı topluma ve dünyaya daha iyi anlatmak, geniş kitlelerin ilgisini çekecek yeni eğitim projeleri ile daha fazla bireysel ve kurumsal bağışları Darüşşafaka ile buluşturmak ve Darüşşafaka’nın olanaklarını daha fazla sayıda ihtiyaç sahibi yoksul, yetenekli gençlere sunmak olmalıdır” dedi.
 
 Darüşşafakaya 1971 yılında ilk kez alınan kız öğrencilerin geçen yıl 40. Mezuniyet yılıydı. 2011 yılında bir araya gelen ilk mezunlar Daçkalı Kızlar hareketi’nin temelini attılar ve  10 yıl 10 kız projesi için çalışmalar gerçekleştirdiler.  1 yılın sonunda 1 milyon TL toplamayı başaran 
Daçkalı Kızlar Hareketi’nin öncülerinden olan Darüşşafaka Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Ökten   yaptığı konuşmada “ Darüşşafaka’da bir çocuğun hayatının nasıl değiştiğinin hepimiz birer canlı örneğiyiz. 5 Mart 2011’de başlattığımız “Daçkalı Kızlar” hareketinin bugün diğer Daçkalı kardeşlerimizin hareketleriyle dalga dalga büyüyen gelişmelere sebep olması çok sevindirici. 150. Yılda bu hareketle daha da büyüyerek büyük bir kutlamaya dönüşmesini hep beraber sağlayacağız” dedi.
 
Dünya çapında başarılar elde etmiş Boğaziçi Caz Korosu geceye performansları ile renk kattı. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda halen okuyan öğrencilerin ve yolu Darüşşafaka’dan geçmiş tüm Daçkalıların kaleminden, kadrajından, vizöründen, ses telinden ve yüreğinden geçenlerin aktarıldığı gecede amaç bir yıl sonra kutlanacak 150’inci yılın fitilinin ateşlenmesi idi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Halk ile buluşturdu

Orman Benim

Üniteks Tekstil ve Tedarikçileri Ormanı"nı oluşturdu.

SETBİR'in Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Çeşme Altın Yunus'da gerçekleşti.

Arşiv