2 bayan girişimci İzmir’in ekonomideki gücünü bölgeye taşıdı

  • 0
  • 2.165
Yazı Boyutu:

25 yaşındaki iki girişimci bayan İzmir’in ekonomideki gücünü hem bölgeye hem ihracata taşıdı.      
İşsizliğin en önemli sorun olmaya devam ettiği ülkemizde girişimcilik ruhunun gücü bir kez daha ortaya çıktı. İki girişimci bayan İzmir’in çevre illerine yönelik bir araştırma yaptı ve esnafları tek tek gezerek taleplerini öğrendi. Bu taleplere uygun ve kaliteli İzmir mallarını çevreye tanıtan ikili İstanbul’un hegomonyasını kırarken, İzmirli üreticinin pazarlama ve tanıtımda  daha aktif olması gerektiği ortaya çıktı.

P@M Export firmasının kurucuları Pelin Gülgonca ve Meltem Aybar Yaşa İzmir’in çevre illerinde İzmir’den Antalya’ya Marmaris, Kuşadası, Dalaman gibi turistik yerlerde yaptıkları incelemeler sonucunda talep edilen malları belirledi. İkili kısa sürede Rusya ve Gürcistan’a da ihracat başladı. İkilinin hiçbir kurumdan ve devletten destek almadan ulaştığı başarı İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın bile dikkatini çekti. Ziyarette bulundukları İZKA yetkililerinin başarılarından dolayı kendilerini tebrik ettiğini ifade eden ortaklar, “Çok çalıştık. Hiç durmadan çevre illere giderek çarşıları, müşterileri ziyaret ettik ve talep edilen ürünleri tesbit ettik. Baktık ki İzmir’in kaliteli ürünleri İstanbul’’dan gelenlere göre hem ucuz hem yakınlık bakımından daha avantajlı. Müşterilerimiz İzmir ürünlerine yöneldi” diye konuştu.
Çanta, ayakkabı, mayo, elbise, bayan giyim, ev tekstili gibi ürünlerde aracılık yapan ikili üretim yapmaları konusunda baskı altında kaldıklarını belirtti. Ayda 1 konteyner mala Rusya ve Gürcistan’a ihracata aracılık yaptıklarını ve yıllık 20-30 milyon dolar ihracat hedeflediklerini kaydeden ikili bölgeye açılmak isteyen üreticilerin www.pmexport.net adresinden kendilerine ulaşabileceklerini dile getirdiler. İkili büyüme potansiyeli gösteren firmalarının açılışını Alsancak Şair Eşref Bulvarı’nda pasta keserek yaptı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv