3. İZMİR RÜZGÂR SEMPOZYUMU VE SERGİSİ BAŞLADI

  • 0
  • 770
3. İZMİR RÜZGÂR SEMPOZYUMU VE SERGİSİ BAŞLADI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi birlikteliğiyle düzenlenen 3. İzmir Rüzgâr Sempozyumu ve Sergisi başladı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi birlikteliğiyle düzenlenen 3. İzmir Rüzgâr Sempozyumu ve Sergisi gerçekleşen açılış töreniyle başladı. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu’nda gerçekleşen açılış etkinliğinde ilk konuşmayı MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin yaptı. Ermin konuşmasında, dünyanın her gün artan bir biçimde ekolojik yıkım tehdidi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Ülkemizin ciddi boyutlara varan yenilenebilir enerji kaynağı potansiyeli bulunmakla birlikte bu potansiyelin elektrik üretimindeki payının artırılması gerekmektedir. Böylelikle bir taraftan dışa bağımlılığımız azaltılıp, yerli üretimimiz arttırılırken diğer taraftan istihdama katkı sağlanabilecektir” diye konuştu. Ermin, sempozyum süresince Ege Bölgesi’nin rüzgâr enerjisi potansiyelinin değerlendirileceği, işletme deneyimlerinin paylaşılacağı, bu alandaki yeni teknolojilerin sunulacağı, rüzgâr enerjisi üretiminin toplumsal ve ekolojik etkilerinin tartışılacağı oturumlar düzenleneceğini sözlerine ekledi. Ermin’in ardından söz alan Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Hacer Şekerci, sempozyum programına dair bilgilendirmede bulunurken, sempozyum süresince 10 bildiri sunumu gerçekleşeceğini, 8 oturumda çeşitli başlıklarda 30 sunum yapılacağını belirtti.

EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş da yaptığı konuşmada Türkiye’de rüzgâr enerjisi üretiminin durumuna ilişkin çeşitli veriler sunarak, rüzgâr enerjisi üretiminin 2015 yılının ilk 8 ayı itibariyle yüzde 44 oranında arttığına dikkat çekti. Ulutaş, bu alnda Ar-Ge çalışmalarının önemine değinerek, “Bugün ithal kaynaklara dayalı santrallarda olduğu gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklarda kullanılan ekipmanlar konusunda da yoğun dışa bağımlılık söz konusudur. Ülkemizde enerji yatırımlarının ne yazık ki ancak çok küçük bir kısmı Ar-Ge çalışmalarına ayrılmaktadır. Diğer alanlardaki geri kalmışlık bir yana, rüzgâr ve güneş enerjisi konusunda ciddi Ar-Ge çalışmalarına başlanması için zaman kaybedilmemelidir” şeklinde konuştu. Açılışta son sözü alan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil ise rüzgâr enerjisi yatırımları konusunda kamu payının artması gerekliliğine dikkat çekti. Konuşmaların ardından sempozyum kapsamında ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Temiz Bir Dünya İçin Yenilenebilir Enerji” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, katılımcı kurumların temsilcilerinin açılış kurdelesini kesmesi ile sona erdi.

3. İzmir Rüzgâr Sempozyumu, 10 Ekim 2015 Cumartesi gününe kadar MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde devam ederken, sempozyuma paralel olarak aynı yerde düzenlenen sergi de tüm yurttaşların ziyaretine açık olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv