40 fotoğrafta Buca tarihi

  • 0
  • 656
40 fotoğrafta Buca tarihi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca’nın tarihi dokusu “Buca’nın Halleri” fotoğraf sergisinde görücüye çıktı. Buca Belediyesi’nin ilçenin tarihi yapı, köşk, kilise ve sokaklarını konu alan “Buca’nın Halleri” başlıklı fotoğraf sergisi Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi BBKSM’de açıldı. Ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkaran tarihi ve günümüz fotoğraflarından oluşan sergi 5 Ocak tarihine kadar açık kalacak.  Serginin açılış gününde ilginç bir de ziyaretçisi vardı. Türkiye’nin Pavarottisi olarak bilinen “Bucalı Habib” lakablı Sefer Olmaç gazelleriyle sergiye renk kattı.

İzmir’in en eski yerleşim bölgesi olan Buca’nın tarihi, geçmiş ve günümüzden karelerle oluşturulan fotoğraf sergisi ile görücüye çıktı. Buca Belediyesi tarafından hazırlanan ve Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açılan ‘Buca’nın Halleri’ adlı fotoğraf sergisinde Djhong Köşkü, Rees Köşkü, Forbes Köşkü, Fargoh Köşkü, Baltazzi Köşkü başta olmak üzere Dokuzçeşmeler, Buca Tren İstasyonu, Katolik ve Protestan Baptist Kiliseleri ile su kemerlerinin yer aldığı 40 fotoğraf sergileniyor.

Ziyaretçileri, Türkiye’nin Pavorottisi Bucalı Habip karşılıyor
Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’ndeki tarih kokan fotoğraf sergisinin açılış günündeki ilk ziyaretçilerinden biri de Türkiye’nin yaşayan en büyük gazelhanı olarak bilinen Bucalı Habip lakablı Sefer Olmaç oldu. Doğma büyüme Bucalı olan 70 yaşındaki Olmaç, Buca’nın Halleri fotoğraf sergisinin ziyaretçilerini “En değerli fotoğraf” dediği ve 1968 yılında Anıtkabir’de çekildiği fotoğrafıyla karşıladı.

Buca’nın tarihi ile ilgili sergi olduğunu duyunca bir Bucalı olarak en değerli fotoğrafı ile sergide yer almak istediğini söyleyen Olmaç, çocukluğunun geçtiği tarihi mekanların fotoğrafları arasında gazellini seslendirdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv