70 ülkede İzmir’i tanıtacaklar…

  • 0
  • 642
Yazı Boyutu:

EXPO’'dan ders çıkaran İzmir'deki fahri konsoloslar İzmir'in dünyanın70 ülkesinde lobisini yapmak için Yaşar Üniversitesi'nin öncülüğünde bir arayageldi....

Şimdi sırada İzmir'in tanıtımını yapmak icin strateji oluşturulmasıvar. Bu konuda Yaşar Üniversitesi fahri konsoloslara bilimsel destek de sağlayacak...

Merkezi İzmir’de bulunan TürkiyeFahri Konsoloslar Birliği ile Yaşar Üniversitesi işbirliği yaptı, hedef 70ülkede İzmir’i tanıtmak; bu tanıtım atağında üniversitede okuyan yabancıöğrenciler de gönüllü olacak.

Yaşar Üniversitesi ve 70 farklı ülkeyi temsil eden Türkiye Fahri Konsoloslar BirliğiSelçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen “Farklı Kültürler Günü”nde bir arayagelerek İzmir’in uluslararası tanıtımına katkı sağlamak için beyin fırtınasıyaptı. Yaşar Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı öğrenciler, uluslararasıilişkiler uzmanları, akademisyenler ve fahri konsoloslar İzmir’in yurtdışındatanıtımında yeni bir atağa kalkılması için kolları sıvadı.

İZMİR İÇİNÇALIŞIYORUZ    
 TürkiyeFahri Konsoloslar Birliği Genel Sekreteri Selçuk Borovalı , EXPOkaybedilse de İzmir’in tanıtımı için çalışmaya devam ettiklerini belirterek,Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin EXPO macerasının ardından kentinuluslararası tanıtımı için atılmış önemli ilk adımlardan biri olduğunuvurguladı.

 İzmir’de eğitim gören uluslararası öğrencileriçin  rehber kitapçık hazırladıklarınısöyleyen Borovalı, “Bu tanıtım atağı  sürecinde İzmir’deki 9 üniversitenin kültürelrolü, kentin turistik bölgeleri, uluslararası ulaşım olanakları, liman veserbest bölgedeki ticari ilişkiler, ticari fuarlar büyük önem taşımaktadır”dedi.  Borovalı, şöyle konuştu:“1998 yılında kurulan birlik şuanda İzmir’de 70’ten fazla ülkeyi temsil ediyor. Türkiye’nin dört bir yanındanüyelerimiz var. Biz mümkün olduğu kadar tüm Türkiye’yi temsil edecek şekildeçalışıyoruz. İzmir’e de çok fazla katkı sağladığımızı düşünüyorum. Çünkü fahrikonsolos sayısı olarak İstanbul’dan sonra Türkiye’deki en fazla fahri konsolosasahip iliz. EXPO adaylığında fahri konsoloslar olarak destek olmaya başladık.Ciddi bütçeler harcandı ama kaybetsek de şunu da unutmamak lazım.  İzmir’inadı bu organizasyonla tüm dünyada duyuldu.”

Selçuk Borovalı, İzmir’de üniversiteöğrenimi gören  uluslararası öğrencilerinkentin gönüllü elçileri de olduğunu sözlerine ekledi. 

Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan  hedeflerinin daha çok yabancı öğrenciyiİzmir’e çekebilmek olduğunu belirterek, ““Birlik İzmir’de olduğu için şehrimiz bu işin başkenti konumunda. Dolayısıylabu konuda en şanslı kent İzmir. Yaşar Üniversitesi’nin başlattığı bu tanıtımatağında diğer üniversitelerle ve sivil toplum kuruluşları ile de sık sık bir arayagelerek daha fazla tanıtım için neler yapabiliriz bunları konuşacağız,etkinliklerimiz devam edecek. Önemli olan İzmir’e yabancı öğrenciyi çekebilmeve kentimizi  daha cazip halegetirebilmek. Çünkü bu İzmir  için büyükbir şans.” diye konuştu.

Polonya İzmir Fahri Konsolosu Ceyda Borovalı da ülkelerle İzmir arasındabir köprü görevi gördüklerini ifade ederek, ““Biz aslında bir köprügörevi görüyoruz, bunu  gönüllü  olarak gerçekleştiriyoruz.” dedi.

KİMLER KATILDI
Farklı Kültürler Günü etkinliğineayrıca  Hindistan İzmir FahriBaşkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu, Malta İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Çalık,Avusturya İzmir Fahri Konsolosu Ülkü Caner, Güney Kore İzmir Fahri KonsolosuNoyan Gürel, Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Şili İzmir FahriKonsolosu Martin Sanford, Belarus İzmir Fahri Konsolosu Murat RehaYorgancıoğlu, Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Hikmet Çetin Güvercin, FildişiSahili Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Ethem Altan Ünsal ve Moğolistan İzmirFahri Konsolosu Haluk Türkeli de katıldı. 

Etkinlik kapsamındadüzenlenen  panelin moderatörlüğünü YaşarÜniversitesi Akdeniz Araştırma ve Gözlem Evi Başkanı, Emekli Büyükelçi ErtuğrulApakan üstlendi. Panele Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Serpil Alpman, YaşarÜniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ÖmerKaplan ile 14 ülkenin fahri konsolosu katıldı.

 Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. MuratBarkan “ Artık mesafeler yerine yakınlıklardan bahsetmek gerek. İnsanlarınyakın olması için tüm kapıları açık tutmak gerek. Biz de üniversite olarakgüçlü bir uluslararasılaşma sürecine girdik, fahri konsoloslarımızla bir arayageldik” dedi.

Yaşar Üniversitesi Avrupa BirliğiMerkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayselin Yıldız da İzmir’in 9 üniversitenin 104farklı ülkeden 4 bin yabancı öğrenciye öğrenim imkanı sağladığını söyledi. Yıldız,“Bu anlamda ülkemize gelen yabancı öğrenci sayısını artırmak için bazıprosedürlerde de kolaylık sağlanmaya başlandı. Bu yıl gerçekleştirilen kanunlaTürkiye’de artık 1 yıl kalan yabancı öğrencilerin haftada maksimum 24 saatçalışma hakkı tanındı” şeklinde bilgi verdi.

Yaşar Üniversitesi Uluslararasıİlişkiler Ofisi Müdür Patricia Türkmenoğlu da üniversite kampüslerindekikültürler arası kaynaşmaların aynı zamanda İzmir’in dünyada tanıtımı içinmüthiş bir fırsat olduğunu vurguladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv