A’DAN Z’YE İNOVASYON EĞİTİM PROGRAMINA KATILACAK EGELİ FİRMALAR REKABETTE BİR ADIM ÖNDE OLACAK

  • 0
  • 819
Yazı Boyutu:

Ülkemizin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak konusunda inovasyona verilen önem de göz önünde bulundurularak Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteği ile Ege İhracatçı Birlikleri tarafından modüler ve entegre eğitim programlarından oluşan “İnovasyon Yönetimi Akademisi” kurulmuştur. Akademi; Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu, İzmir Kalkınma Ajansı, Projes, EFP (İngiltere), Syntens Innovatie Centrum (Hollanda) ortaklığı ve TÜBİTAK’ın iş desteği de alınarak çok kuvvetli bir konsorsiyum ile oluşturulmuştur.

Aylar süren titiz bir çalışmanın ardından, konusunda uzman eğitmenlerin de katkılarıyla hazırlanan akademi programının ilk eğitimi 25 Şubat 2012 tarihinde start verecek ve 7 hafta sonu teorik eğitim ile başlayacaktır. Bununla birlikte program, inovasyon auditi, doğru finansman kaynağının seçimi ve projelendirme çalışmalarını kapsayan pratik uygulamalar ile desteklenecektir.

Türkiye’de ilk defa katılımcı, inovasyonun temelinden başlayarak 5 ayrı eğitim modülü sonucunda firmasının uluslar arası rekabet için hangi alanlarda Ar-Ge ve inovasyon çalışması yürütmesi gerektiğini tespit edebilecek, programı başarıyla tamamlayan katılımcının yurt içi ve yurt dışı kaynaklar ile finanse edebileceği Ar-Ge, inovasyon projesi hazırlayıp, yönetebilecek yetkinliğe ulaşması sağlanacaktır.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa TÜRKMENOĞLU, “İnovasyon Yönetimi Akademisi”nin kurulmasının ülkemiz ve bölgemiz için büyük önem taşıyor. İzmir’de ilk çalışması gerçekleştireceğimiz eğitim programının Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin koordinasyonunda tüm Türkiye’ye yayılmasını hedefliyoruz. Küreselleşme nedeniyle artan rekabet ortamında güçlenebilmek için şirketlerimizin ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmelerinin ve yenilemelerinin büyük önem taşıyor. Biz Ege İhracatçı Birlikleri olarak inovasyon çalışmalarına verdiğimiz desteği artırarak sürdüreceğiz.” dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri ÜNLÜTÜRK de “Özellikle 2012 yılına ilişkin dünya ekonomisine yönelik düşük büyüme tahminleri ve tüketimde yaşanması öngörülen daralma, uluslar arası rekabetin ve fiyat baskısının artışı olarak geri dönecektir. Türk ihracatçısının hammadde, istihdam ve sermaye yoğun ürünlerden araştırma yoğun ürünlere geçişi bu nedenlerle ihracat artışı için artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Ancak ne yazık ki, halen ülkemizde firmalarımız, iş destek mekanizmalarımız ve hatta devletimiz proje bazlı çalışma yaklaşımından uzak faaliyetlerini sürdürmekte, rekabet için doğru adımları arka arkaya atamamaktadır. Bu nedenlerle Ar-Ge ve İnovasyona yönelik birçok proje bazlı hibe kaynağı kullanılamamaktadır. Biz Ege İhracatçı Birlikleri olarak işin eğitim boyutunda çözüme ulaştırılabilmesine bir katkımız olması amacıyla 5 ayrı ve entegre modülden oluşan “İnovasyon Yönetimi Akademisi”nin tüm altyapı çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Söz konusu program ile katılımcılar inovasyon konusunda yeterli bilgi altyapısına kavuşacaklar, firmalarında inovasyon auditi çalışması yapacaklar, inovasyon için gerekli finansman kaynakları hakkında bilgi edinecekler, inovasyon projeleri hazırlayacaklar, bu projelerin yönetimi konusunda teknik ve pratik bilgiye sahip olacaklardır.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv