Adımı kullanıp bağış isteyenlere asla inanmayın

  • 0
  • 1.478
Yazı Boyutu:

Son günlerde bazı kişilerin Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın adını kullanarak bağış toplamaya çalıştığı ortaya çıktı. Olay, belediyeye yapılan ihbarla anlaşıldı. Başkan Sındır, Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, vatandaşların kendisinin ya da Bornova Belediyesi’nin adını kullanarak bağış isteyenlere, işe yerleştirmek vaadiyle veya herhangi bir başka vaadle para isteyenlere inanmamalarını istedi  
 
Bornova’da bir dolandırıcılık şebekesinin sanayicileri, esnafı, bazı kuruşları ve   vatandaşları asılsız bilgilerle kandırarak para topladığı ortaya çıktı. Kendilerini Bornova Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü görevlisi diye tanıtan şebeke elamanlarının sosyal yardım bahanesi ile aradıkları kişilerden para istedikleri belirtildi. Yapılan ihbarlarla olayı öğrenen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gerekli şikayetleri yaparak olayın aydınlatılmasını istedi.
 
Kendisi ya da Bornova Belediyesi adına her kim para isterse asla inanmamaları konusunda yurttaşları uyaran Başkan Sındır,  “Kesinlikle böyle bir kampanyamız bulunmamaktadır. Hemşehrilerimiz arayanlara inanmasınlar. Herhangi bir şekilde para ya da başka bir bağışta bulanmasınlar. Böyle bir telefon alırlarsa Emniyet yetkilileri ve bizi haberdar etsinler. Zaten ben olayı duyar duymaz Emniyet Müdürlüğü yetkilerimize suç duyurusunda bulundum. Ayrıca, işe yerleştirmek vaadiyle veya herhangi bir başka vaatle para isteyenler de kesinlikle doğru söylemiyordur. Bu gibi kişilere karşı da yurttaşlarımız dikkatli olsunlar ve boş yere paralarını kaptırmasınlar”  dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Her geçen yıl güçleniyor

Avrupa Film Günleri 8-12 Mayıs arasındaı

Sözlerimizi tutacağız

Kaçak moloza pişman eden ceza

Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi

Başkan Duman'dan Güçlü Kadro

Arşiv