AGORA SOHBETLERİ’NDE “YEME DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ YARIN

  • 0
  • 677
AGORA SOHBETLERİ’NDE “YEME DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ YARIN
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Her hafta Cuma günü alanında uzman konukları ağırlayan Agora Sohbetleri, 22  Ocak Cuma günü Diyetisyen Pınar Ergül ve Psikolog Berk Karaoğlu’nu ağırlayacak. Agora Alışveriş Merkezi A Blok etkinlik alanında saat 16:00’da başlayacak olan söyleşide,  Diyetisyen Pınar Ergül ve Psikolog Berk Karaoğlu “Yeme Davranış Bozuklukları ve Tedavi Yöntemleri” konusu ile ziyaretçiler ile buluşacak. Diyetisyen Pınar Ergül yeme davranış bozuklukları ile ilgili katılımcıları bilinçlendirirken, Psikolog Berk Karaoğlu konuya psikolojik açıdan yaklaşarak tedavi yöntemlerini aktaracak.

UZMANLAR AGORA SOHBETLERİ’NDE
1988 İzmir doğumlu Pınar Ergül, 2009  yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü’nden mezun oldu, ardından  2009-2013  yıllarında Yakın Doğu Üniversitesi  Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde eğitim görmüştür. Mezuniyet sonrası mesleki eğitimini katıldığı kurs ve seminerlerle devam ettiren Pınar Ergül, şu an Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümün’de yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Psikolog Berk Karaoğlu ise 2009 yılında Ankara'da psikoloji eğitimini tamamladıktan sonra Dr. Rıdvan Ege Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde yaklaşık 2 sene görev yapmıştır. Özel Kent Hastanesi’nde Psikolog olarak görev yapan Berk Karaoğlu, şu anda CİTEB İZMİR şubesi olan ve kurucusu olduğu İzmir Terapi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde görev yapmaktadır. Mesleğe atıldığı günden bu yana aktif olarak klinik uygulamalarda yer almış olan Psikolog Berk KARAOĞLU, T.C Sağlık Bakanlığı'nın Psikolojinin Tıbbi Uygulamaları sınavını da başarı ile geçerek klinik uygulamalarda görev yapabilme hakkını elde etmiştir.

YEME DAVRANIŞ BOZUKLUKLARINA PSİKOLOJİK YAKLAŞIM!
22 Ocak Cuma günü saat 16:00’da gerçekleşecek olan söyleşide Diyetisyen Pınar Ergül öncelikle yeme davranış bozukluklarından, doğru yeme alışkanlıklarından ve sağlıklı beslenme yöntemlerinden bahsedecek. Diyetisyen Pınar Ergül’ün ardından Psikolog Berk Karaoğlu ise yeme davranış bozukluklarının sebebinin psikolojik problemlerden kaynaklandığını belirterek, yeme davranış bozukluğuna psikolojik açıdan yaklaşım gösterecek.

Diyetisyen ve Psikolog tarafından iki ayrı uzmanlık alanının yeme davranış bozukluğunun ele alınacağı söyleşide, Pınar Ergül ve Berk Karaoğlu kendi uzmanlık alanları doğrultusunda yeme davranış bozukluğu tedavisini hem psikolojik hem de fizyolojik olarak tedavi yöntemlerini aktaracaklar.  Söyleşinin ardından uzmanlarımız katılımcı konukların sorularını yanıtlayacaklar.

Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, güncel bir problem olan yeme davranış bozukluğu konusu ile ilgili ziyaretçileri bilinçlendirici bu söyleşiye, tüm İzmirlileri davet ederek, sağlıklı yaşamı destekleyen konulara Agora Sohbetleri’nde yer vermeye devam edeceklerini vurguladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv