Akıllı KOBİ ile dijital dönüşüm

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Visa, KOBİ’lerin dijitalleşme konusundaki tüm ihtiyacını Akıllı KOBİ platformunda karşılıyor.

  • 0
  • 940
Akıllı KOBİ ile dijital dönüşüm
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Visa, KOBİ’lerin dijitalleşme konusundaki tüm ihtiyacını Akıllı KOBİ platformunda karşılıyor. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Biz Sanayi 4.0 sürecinde “Uyum Sağlayamayan Kaybedecek” demiştik. Şimdi aynı süreçlerden biri daha uygulamada. Dijital dönüşüm için önemli bir yol gösterici olacak Akıllı KOBİ Platformu’na ihtiyaç duyan tüm üyelerimizi davet ediyorum” dedi.

Eylül ayında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel’in katıldığı toplantıyla tanıtımı gerçekleştirilen Akıllı KOBİ Platformu, ülkemizde dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi KOBİ’lerle buluşturan bu kapsamdaki ilk platform olma özelliğine sahip.

Platform, içerdiği ürün, hizmet, bilgi ve eğitimlerle KOBİ’lere özel bir dijital dönüşüm üssü olarak hizmet vermeye başlarken, sisteme akillikobi.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.  Akıllı KOBİ Platformu’nu  ziyaret eden KOBİ’ler, ihtiyaçlarını kategoriler ya da sektörler bazında keşfedebilecek, bu ürün ve hizmetleri sunan tedarikçilerle buluşabilecek. Ayrıca KOBİ’ler kendilerini dijitalleşme konusunda test edebilecek, seviyelerini görebilecek, isterse eğitim alabilecek. Böylelikle KOBİ’ler dijitalleşme konusundaki tüm ihtiyacını Akıllı KOBİ Platformunda karşılamış olacak.

Akıllı KOBİ Platformundaki faydalı içerik ve videoların yer alacağı ‘Bilgi Bankası’ sekmesinin Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm bilgi merkezi olmasının hedeflendiğini belirten yetkililer, bu içeriğe ek olarak Visa desteği ile, ‘KOBİ Akademisi’ sekmesine ‘İşimi Yönetebiliyorum’ KOBİ eğitimlerinin de dahil edildiği bildirildi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve alanında uzmanların yer aldığı 7 başlık ve 47 modülden oluşan eğitim videolarının, KOBİ’lerin finansal disiplin ve dijitalleşme becerilerini güçlendirmek amacıyla tasarlandığı vurgulanırken,  KOBİ’lerin kapasitelerini güçlendirecek bu eğitimlerin yanı sıra, platformun ‘Visa Dünyası ve Ödemeler’ bölümünde ise KOBİ’lerin ödemelerle ilgili ihtiyaç duyacağı tüm bilgiler, kartla ödeme ve kart kabulü olmak üzere iki başlıkta anlatıldığı ifade edildi. 

Platforma kaydolan KOBİ’lere dijital dönüşüm konusundaki mevcut durumlarını TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü tarafından hazırlanan “Dijital Dönüşüm Olgunluk Değerlendirme” aracıyla tespit etme imkanının sunulduğunu hatırlatan platform yetkilileri, KOBİ’lerin, çıkan sonuçlara ve ihtiyaçlarına göre kısa ve orta vadeli yol haritalarını hazırlanmaları konusunda destek alabileceklerini kaydettiler.

Akıllı KOBİ Platformu’nun Mayıs ayında duyurulan ilk fazından bu yana dijitalleşmeye yönelik ürün ve hizmet sunan tedarikçilerin  platforma kayıt olduğunu da belirten yetkililer, bu şirketlerin sunduğu; bulut ve yapay zeka çözümleri, e-ihracat, sanal POS çözümleri, mobil geliştiriciler, veri analizi gibi hizmetlerin 12 ana kategoride toplam 80 başlık altında toplandığını söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar gelinen süreçte artık geleneksel yöntemlerle üretim, pazarlama ve satış yapma şansı kalmadığını belirterek “Biz Sanayi 4.0 sürecinde “Uyum Sağlayamayan Kaybedecek” demiştik. Şimdi aynı süreçlerden biri daha uygulamada. Dijital sürece entegre olamayan firmalarımız için sıkıntılı süreçler yaşanabilir. Bu nedenle TOBB çatısı altında üyelerimize yol gösterici olacak Akıllı KOBİ Platformu’nu oldukça önemsiyorum. Çünkü KOBİ’lerimiz tüm işletmelerimiz içinde yüzde 99’un üzerinde bir paya sahip. Onların üretimlerinin ve satışlarının önünü açacak her türlü girişim, ülke ekonomimize önemli katkılar sağlayacaktır. Teknoloji tedarikçileri ile KOBİ’leri tek bir çatı altında buluşturan bu sistemde üyelerimiz,  dijitalleşme yolundaki sorularının yanıtlarını ve çözüm sunan teknoloji firmalarını bulabilecekler. KOBİ’lerimiz için önemli bir eksiği giderecek olan bu inovatif çalışmada emeği geçen, başta TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çin bayramı başladı

Döngüsel Ekonominin Yükselişi

10 milyar dolar ihracat hedefi için güçbirliği

Dönüşümün itici gücü insan kaynağı

Gıda ihracatında 5 milyar dolar hedef

ENSİA'dan 3'üncü AB Projesi

Arşiv