Alaçatı Kaybolan Lezzetler Festivali Sona erdi.

  • 0
  • 881
Yazı Boyutu:

Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesinde 6-8 Haziran tarihleriarasında gerçekleştirilen “1. Uluslararası Kaybolan Lezzetler Festivali”gerçeleşen etkinliklerle sona erdi. Anne yemeklerinin piştiği, söyleşilerin vetadımların gerçekleştirildiği, bünyesinde sinema gösterileri, imza günleri veresim sergilerinin olduğu bu renkli festivale üç gün boyunca katılım yüksekti. AlavyaOtel’de düzenlenen açılış kokteyli ile başlayan festivale ülkenin dört biryanından gelen yerli turistler kadar Yunanistan’dan gelen konuklar da büyükilgi gösterdi. Festival kapsamında Balkan müziğindeki yetkin seslerindenMuammer Ketencoğlu Çeşme Açık Hava’da Giritli Müzisyen dostlarıyla EgeTürkülerinden oluşan bir konser verdi.  

Festival bünyesinde bir de yemek yarışması düzenlendi.Tatlı Kategorisinde en iyi tatlıyı yapan Dilek Özer; Gerniyan’ın meşhur Şekeriçi tatlısı ile ödüllendirilirken, Kınalı Pide tarifi ile Elif Ok Mansiyonödülünün sahibi oldu. Yemek yarışmasında dereceye giren isimler ise şu şekildeolsuştu: “Göce Yemeği” ile Gülbin Limon birinci olurken, ikincilik ödülünü“Karides Civek” ile Neriman Aydınlı aldı. Yarışmanın üçüncüsü “Ödemiş SiniPidesi” ile        Sibel Tuncer oldu.Kazananlara altın ödülleri dağıtıldı.

Festival açılışında konuşma yapan Çeşme Belediye BaşkanVekili Şakir Karadede; “Çeşme Yarımadası doğası ve iklimiyle çok zengin bircoğrafya. Bu coğrafyada yetişen bitki ve otların zenginliği, mübadele yıllarınaburaya yerleşmiş halkların mutfağıyla harmanlanarak zengin mutfak kültürünü deberaberinde getirmiş. Yüzyıllardır mutfaklarımızda pişmekte olan eskiyemeklerimiz, kültür miraslarımız yıllar geçtikçe eski insanlarla birlikteunutulmaya, kaybolmaya yüz tutmuştur.

Çevrenin ve doğal beslenmenin öneminin her geçen gün dahaiyi anlaşılmaya başladığı günümüzde, ilçemizin yüzyıllardır yaşattığıözelliğimizi, kültürümüzü ve birikimimizi dünyaya tanıtmaya karar vermemizlebirlikte gastronomi üzerine festivallerimizin de sayısı artmaktadır. Sezonaçılışını yaptığımız Ot Festivali ardından şimdi de Kaybolan Lezzetler ilekarşınıza çıkıyoruz. Bu lezzetleri yeniden hayata geçirmek ve iç içe geçmiş ikikültürün gelecek kuşaklara aktarılması için canla başla çalışıyoruz. Bu sebeplebu festivalin çıkış noktasının Çeşme olması, üzerimizde son derece ayrı birönem ve sorumluluk taşıyor. Festivalimize iştirak eden siz değerli katılımcıve izleyicilerimize keyifli dakikalar diliyorum.” Dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv