Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Derya Zünbülcan bizimizmir'de

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Derya Zünbülcan'da bizimizmir dedi ve yazarlar arasında yerini aldı.

  • 1
  • 1.520
Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Derya Zünbülcan bizimizmir'de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Derya Zünbülcan'da bizimizmir dedi ve yazarlar arasında yerini aldı. Zünbülcan, haftalık yazılarıyla okurlarıyla buluşacak ve bilgilerini okurlarımızla paylaşacak. Zünbülcan ile ilgili geniş bilgi için aşağıdaki bilografisi incelenebilir.

Derya ZÜNBÜLCAN
Başarılı bir öğrencilik yaşamından sonra insanların sağlıklı yaşamalarına destek olmak amacıyla Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümüne kaydını yaptırdı. Başarı ile girdiği Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden derece ile mezun oldu. Bilimin gücüne inandığı için aynı yıl Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başladı. Eğitim hayatı boyunca Memorial Şişli Hastahanesi Beslenme ve Diyet Bölümü ve Memorial Şişli Hastahanesi Obezite ve Tedavi Departmanları başta olmak üzere birçok ciddi kurumda staj, uygulama ve eğitim imkânı buldu. Arkadaşım Diyabet Projesi kapsamında 2010 yılında İznikte gerçekleştirilen Diyabetle Güzel Yaşam Yaz Kampına Diyetisyen olarak davet edildi, diyabet hakkındaki bilgi birikimini paylaştı.

Türkiyedeki onkoloji(kanserle ilgilenen bilim dalı) diyetisyenliği, kardiyoloji diyetisyenliği, sporcu beslenmesi diyetisyenliği sertifikalarının hepsine birden sahip sayılı diyetisyenlerden biri olan Diyetisyen Derya ZÜNBÜLCAN, katıldığı sayısız kongre ve yaptığı sayısız bilimsel araştırma ışığında keyifle zayıflatmayı hedefleyen ‘İntegrinal Diyet Sistemini geliştirdi. Bu sistemi geliştirirken sadece kilo vermeyi değil, metabolizma hızlandırmanın ve kilo korumanın tüm inceliklerinin bireye öğretileceği besin odaklı bir keyifle zayıflama sistemi olmasına dikkat etti. Diyetisyenliği kişilerin yardım aldığı bir alan olmaktan ziyade uzmanla danışanın elele başarıya ulaştığı ortak bir çalışma olarak gördü.
Kongre ve bilimsel çalışmalarından elde ettiği bilgi birikimini Sabah Gazetesi, Star Gazetesi, HaberTürk Gazetesi, Milliyet Gazetesi, Hürriyet Trendy Dergisi, Lezzet Dergisi, CNN Türk TRT, TRT Avaz, ATV, A Haber. Kanal35, Yeni Asır Tv, Sky Tv, Ege Tv, Vatan Gazetesi, Gazete 9 Eylül, Mynet İvillage Kadın Platformu, Mynet Askmen Erkek Platformu, Parents Dergisi, Anne Bebek Dergisi, Genç Gelişim Dergisi ve Süper Beyin Dergi ve Gazeteleri başta olmak üzere ulusal ve yerel birçok yazılı ve görsel medyada paylaştı.

Kendisine ait Derya Zünbülcan Beslenme ve Diyet Danışmanlığı’nda titiz iş disiplini içerisinde en yeni bilimsel çalışma ve yöntemler ışığında "Keyifle Zayıflamanın Merkezi" mottosuyla danışanlarına hizmet vermektedir. Şu anda biri hamilelikte beslenme diğeri keyifle zayıflamaya yönelik iki kitap hazırlığı da sürmektedir.

Yorumlar (1)
  • Mine Bektaş

    Mine Bektaş

    O bir diyetisyen değil psikolog sanki ince noktalarımızı bulup orayı güçlendirmeyi hedefliyor ve sonrası keyifle aynaya bakıp gururla kadraja poz veriyoruz.

    29 Mayıs 2023 14:59
YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv