Aliağa'da sivrisineksiz yaz için çalışmalar başladı

  • 0
  • 684
Yazı Boyutu:

İzmir’in Aliağa ilçesinde sivrisinekle mücadele kapsamında Mart ayında başlayan larva ilaçlama çalışmalarında ikinci aşamaya geçildi. Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentin özellikle sivrisinek üremesine uygun sulak alanları başta olmak üzere tespit ettikleri noktalarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
 

MART AYINDA BAŞLAYAN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR
Son yıllarda sivrisineklerin üremesine karşı yapılan çalışmalarla yurttaşların rahat bir yaz geçirmesini sağlayan Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi larva ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.  Sivrisinek ve haşereler karşı yapılan ve Mart ayı başında başlayan ilaçlama çalışmaları yılsonuna dek aralıksız sürecek. Kış mevsiminin çok yağışlı geçmesi nedeniyle geçen yıllara göre bu yıl daha çok sulak alan bulunduğunu belirten yetkililer havalar ısınmadan sivrisinek ve haşerelerin muhtemel üreme noktalarını kentin dört bir yanındaki Kanal, fosseptik, rögar, yağmur mazgalları ve diğer sulak noktaları ilaçlıyor.
 
SİVRİSİNEKSİZ BİR YAZ MEVSİMİ İÇİN
Kış mevsiminin yağışlı geçtiğini ve havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığını belirten Aliağa Belediye Başkan vekili Selma Orhan, “Son yıllarda yapılan etkin mücadele ile yaz sezonlarında yurttaşlarımızdan pek şikâyet almadık. Sivrisinekle mücadelede erken ilaçlama büyük önem taşıyor. Belediyemiz ve İzmir Büyükşehir Ekiplerimiz Mart ayı başında ilaçlama çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri genelde sulak alanları ilaçlarken, Aliağa Belediyesi ekiplerimiz de genel ilaçlama yapıyor. Yurttaşlarımıza sivrisineksiz bir yaz mevsimi geçirtmek için kararlıyız.” dedi.   
 
SİVRİSİNEK BİLDİRİM HATTI: (0533) 963 20 24
Havaların ısınması ile sivrisineklerin çok hızlı ürediği belirten yetkililer,  yurttaşların da konuya duyarlılık göstererek daha etkin ve başarılı bir mücadele yapılabileceğini dikkat çektiler. Yurttaşlar, sivrisinek mücadelesi konusunda her türlü talep ve bilgiyi Aliağa Belediyesi’nin 0533-9632024 nolu telefonuna bildirebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Halk ile buluşturdu

Orman Benim

Üniteks Tekstil ve Tedarikçileri Ormanı"nı oluşturdu.

SETBİR'in Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Çeşme Altın Yunus'da gerçekleşti.

Arşiv