Aliağa Emek ve Barış Şenliği başlıyor

  • 0
  • 680
Yazı Boyutu:

Türkiye’nintek Emek ve Barış Şenliği, İzmir’in Aliağa ilçesinde 30-31 Ağustos- 1 Eylültarihlerinde yapılacak. Aliağa Belediyesi, 23. Aliağa Emek ve Barış Şenliği’nintüm hazırlıklarını tamamladı. Üç gün sürecek Şenlik kapsamında, konserler,paneller, çocuk etkinlikleri, sergiler ve çeşitli kültürel sanatsal etkinliklergerçekleştirilecek. Herakşam 2 konserin gerçekleşeceği Şenlikte; sanatçılar Göksel, Şevval Sam, SümerEzgü, Nurettin Rençber, Pinhani ve Seda Bingöl sahne alacak.
 

              Şevval Sam                 Sümer Ezgü                            Tayfun Kahraman                         Göksel

AYDINLAR VE SANATÇILARALİAĞA’DA BULUŞACAK
Heryıl, Türkiye ve dünyadaki siyasal, sosyal sorunlar, emek, çalışma yaşamı, barışarayışları ve toplumsal gelişmelerin aydınlar, gazeteciler, siyasetçiler vesendikacılar tarafından tartışıldığı bir platforma dönüşen Şenlikte bu yıl GeziParkı eylemlerinin sonuçları konuşulacak. 30 Ağustos Cuma saat 18.30’da Emek veBarış Yürüyüşüyle başlayacak olan Şenlik 1 Eylül gecesi Sümer Ezgü konseriylesona erecek. 

PANEL: GEZİDEN ÖNCE,GEZİDEN SONRA

ŞenlikKapsamında 31 Ağustos Cumartesi günü “Gezi’den Önce, Geziden Sonra: Değişen Türkiyeve Dünya” konulu Panel gerçekleştirilecek. Taksim Gezi Parkı eylemleri’ninsiyasal, sosyal ve ekonomik sonuçlarının masaya yatırılacağı panele ŞehirPlancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı ve Taksim Dayanışması Sözcüsü TayfunKahraman, Taksim Gezi Parkı Avukatı Can Atalay ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarıİlhan Taşcı konuşmacı olarak katılacak. 

MEDYANIN DEMOKRASİYEETKİLERİ

23.Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri’nin son gününde, Gezi Parkı eylemlerinde zorlubir sınavdan geçen Medyanın karnesi de tartışılacak. Gazeteci ve televizyoncuUğur Dündar ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel,“Medyanın Demokrasiye Etkileri: Türkiye’de Toplumsal Değişim ve Medya İlişkisi”konulu panelde, Gezi Parkı eylemleri ekseninde Medya- demokrasi ilişkisiniirdeleyecek. 

KONSERLER COŞTURACAK

30-31Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde 3 gün sürecek Şenlikte Cumhuriyet Meydanı’ndabuluşacak binlerce kişi, konserlerde coşacak.30Ağustos Cuma akşamı saat 21.00’de ilk olarak Türk Halk Müziğinin genç sesi SedaBingöl sahne alacak. Ardından saat 22.00’de Pop müziğin sevilen sesi Göksel,hayranlarıyla buluşacak.31Ağustos’da saat 21.00’deki gecenin ilk konserinde sevilen Bağlama üstadı HalkOzanı Nurettin Rençber, Aliağalılarla buluşacak. Saat 22.00’de ise Şevval Sam, CumhuriyetMeydanı’nı coşturacakŞenliğinson günü olan 1 Eylül’de saat 21.00’de gençlerin sevgilisi Rock Grubu Pinhanisahneye çıkacak. Ardından saat 22.00’de Türk Halk Müziğinin sevilen ismi SümerEzgü şenliğin final konserinde müzikseverlerle buluşacak 

BAŞKAN ÖMER TURGUTOĞUZ’DAN DAVET

“ŞenliğimizTürkiye’nin ve bölgesel sorunların konuşulduğu demokratik bir platform olacak”diyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Şenliğimizde evrensel ikideğer olan emek ve barışa vurgu yapacağız. Savaşların sınırlarımıza dayandığıbir dönemde, Aliağa’dan; Emeğiyle, alın teriyle yaşam mücadelesi verenlerinsesi olacak ve barışın egemen olması için tüm dünyaya sesleneceğiz. Şenliğimizetüm yurttaşlarımızı bekliyoruz" dedi
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv