Amerikalı hastaya, Türk şifası

  • 0
  • 1.961
Yazı Boyutu:

Pek çok branşta “tıbbın anavatanı” gibi kabul edilen ABD, imkanı olan Türk hastalarının da tedavi için ilk tercihlerinden biri olurken, İzmir’de yaşayan Amerikalı Robert James Kelley, (619  ülkesinde ameliyat olma hakkı, şansı olmasına karşın bunu kullanmadı, kendini Türk hekimlerine emanet etti. 7 yıl önce de İzmir’de kalbine stent takıldığını belirten Kelley, “Hastaneler de Amerika’daki kadar güzel, hekimler de Amerikalı meslektaşları kadar başarılı, o nedenle izmir’de ameliyat oldum” dedi.
 
Ege Üniversitesi mühendislik Fakültesi Kimya ve Gıda Mühendislikleri Bölümlerinde sözleşmeli öğretim elemanı olarak teknik İngilizce derslerine giren, iki önemli rahatsızlığında da ülkesine gitmek yerine İzmir’de tedavi olan Kelley’in bu tercihi takdir topladı. Amerikalı eşi “Türkten daha Türk” diyen Müzeyyen Kelley,  “4 yıllık bir ara dışında 1986’dan beri İzmir’deyiz. Eşim öğretim görevlisi olarak çalışıyor. 2005 yılında kalp krizi geçirdi. İzmir Kent Hastanesi’nde stent takıldı. Bu kez gözünden rahatsızlandı, gözünde kanamalar oldu. Meğer retinası yırtılmış. Yine Kent Hastanesi’ne başvurduk, bu kez Prof. Dr. Dr. Kaan Ünlü vitrektomi ameliyatıyla eşimi sağlığına kavuşturdu. Hiçbir zaman da bu tedavileri için hakkı olmasına karşın Amerika’ya gitmek istemedi. Tercihini burası için kullandı ve hiç pişman olmadı, tedavileri başarılı oldu” diye konuştu.
 
Eşinin bir profesör arkadaşının önerisi üzerine Türkçe öğrenmediğini ve konuşmadığını belirten Müzeyyen Kelley, “Eğer Türkçe öğrenip konuşursan ve öğrencilerin bildiğini, konuştuğunu anlarsa hemen Türkçe konuşmak isterler ve başarılı olamazsın, uyarısında bulunmuş. Öğrencilerinin başarılı olması için Türkçe konuşmuyor” diyerek, Robert James Kelley’in tercümanlığını üstlendi. İzmir’deki, Türkiye’deki pek çok hastanenin Amerika’daki sağlık kuruluşlarından farkı olmadığını belirten Robert James Kelley, “İki önemli rahatsızlığımda da ülkeme gitmeyi hiç düşünmedim. Çünkü buradaki hastaneler Amerika’daki hastaneler kadar kaliteli, güzel, hekimler de Amerikalı meslektaşları kadar başarılı. Nitekim bu konuda doğru kararlar vermişim, iki rahatsızlığımda da Kent Hastanesi’nde tedavi gördüm ve sağlığıma kavuştum. Amerika’ya gitmeye hiç gerek yok” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv