Anadolu'ya Zeytin ve zeytinyağını sevdirecekler

  • 0
  • 887
Yazı Boyutu:

Zeytin ağacı varlığını 90 milyondan 180 milyona çıkaran Türkiye önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğine yerleşecek. 650 bin ton zeytinyağı, 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin üretiminin hedeflendiği zeytincilik sektöründe ihracatı arttırmak için yurtdışında yoğun tanıtım kampanyası yürüten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, yurt içinde de zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmak için Anadolu’da zeytin ve zeytinyağı tanıtım ve tadım etkinlikleri’nin üçüncü halkasına Eskişehir’den start verdi.
 
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi hazırladığı, “Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli” isimli proje ile Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nden yeni bir hibe desteği aldı. Bu destekle gerçekleştirilecek etkinliğin ilk ayağı 08-09 Aralık 2012 Cumartesi-Pazar günleri Eskişehir’in en popüler Alışveriş Merkezleri’nden biri olan Espark AVM’de gerçekleştirilecek.
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, saat 11:30’da tanıtım alanında olacak ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunacaktır.
 
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TANITIM KOMİTESİ HAKKINDA BİLGİ NOTU
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), 2007 yılında, Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarının tek ihracatçı birliği olan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde, yurtiçinde ve yurtdışında zeytin ve zeytinyağı tanıtımı yapmak amacıyla kurulmuştur. Yönetim Kurulu zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarından oluşurken, Denetim görevini Ekonomi Bakanlığı üstlenmiştir. ZZTK’nın bütçesi ise zeytin ve zeytinyağı ihracatından yapılan nisbi aidat kesintisi ve Ekonomi Bakanlığı’nın proje bazlı çalışmalara verdiği desteklerden oluşuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv