Asırlık Mücadele Kent Belleği’nde

  • 0
  • 523
Asırlık Mücadele Kent Belleği’nde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Selçuk Efes Kent Belleği, TARİŞ’in Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 100. Kuruluş yılına özel “Asırlık Mücadele” adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.  14 Eylül Pazartesi günü saat 18.00’de Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılacak olan sergide; Akdeniz kültürünün bereketli meyvesi olan zeytinin TARİŞ ile olan 100 yıllık yolculuğunu 140 fotoğraf ve tarihi objeleri anlatılacak.

30 Eylül’e kadar açık kalacak
Daha çok Selçuk’un tarihini yakından tanımak isteyenleri ağırlayan ve birçok sergi ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Selçuk- Efes Kent Belleği, bu kez zeytin ve zeytinyağının asırlık tarihini anlatan adlı sergiyi sanatseverlerle buluşturacak. TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Selçuk- Efes Kent Belleği’nde 14 Eylül Pazartesi günü saat 18.00’de açılacak olan sergi, 30 Eylül tarihine kadar açık kalacak. Zeytin ve zeytinyağının asırlık mücadelesine tanıklık etmek isteyenler, Pazar günleri hariç, her gün mesai saatleri içerisinde sergiyi gezebilecekler.
TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliğinin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda da sergilenen eserler, bu kez Selçuklularla buluşacak.  Türkiye’de zeytinyağı denilince akla gelen TARİŞ’in kurumsal tarihinin dönüm noktalarını 140 fotoğraf ile ve tarihi objelerle anlatan sergi sadece Selçuklular’ı değil, tüm Egelileri tarih içerisinde bir yolculuğuna çıkarmaya davet ediyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv