Astor İzmir iş dünyası ile buluştu

Yüzde yüz yerli üretim ile transformatör üretiminde Türkiye’de 1’nci, dünyada ise ilk 5’te yer alan   Astor A.Ş. İzmirli işadamlarıyla buluştu.

  • 0
  • 1.711
Astor İzmir iş dünyası ile buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yüzde yüz yerli üretim ile transformatör üretiminde Türkiye’de 1’nci, dünyada ise ilk 5’te yer alan   Astor A.Ş. İzmirli işadamlarıyla buluştu.

Wynham İzmir Özdilek Otel’de; Astor Kurumsal Direktörü Alişan Taştan ile Yurt İçi Güç Transformatörleri Satış Müdürü Hakan Şimşek ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya konu ile ilgili çok sayıda İzmirli işadamı katıldı.

Yurt İçi Güç Transförmatörleri Satış Müdürü Hakan Şimşek, ayda 3000 adet trafo üretebilme kapasitesi ile Türkiye pazarının yüzde 65’ine sahip olan Astor’un yurtdışında ise Ortadoğu, Afrika, Nijerya ve Kenya ağırlıklı olmak üzere ihracat yapıldığını söyledi. 
Enerji çağında yaşadığımız bugün ihtiyaç duyulan enerjinin büyük bir çoğunluğunun elektrik enerjisi olduğunu belirten Şimşek, “elektrik enerjisinin iletimi ve dağıtımında kullanılan transformatörlerin üretimini gerçekleştiren firmamız, enerji kaynaklarını verimli ve çevreye duyarlı şekilde değerlendirip ülke ve dünya refahına en yüksek katkıyı sağlayabilmek amacı ile yatırımlarını gün geçtikçe arttırarak sektöründe öncü firma pozisyonunda ilerlemektedir. Ankara Sincan 1. OSB de 36000 metrekare üzerinde 26000 metrekare kapalı alana sahip fabrikada dökme reçineli kuru tip, yağlı tip dağıtım transformatörleri ve 220 KV 150 MVA dahil güç transformatörleri üretimi yapmaktadır.  Aylık 3000 adetlik dağıtım transformatörü kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük kapasitesine sahip olan Astor A.Ş., alanında dünyada da ilk 5 firma arasında yer almaktadır” dedi. 

ASTOR ve EFG markasıyla ISO 9001 kalite standardında 250-3150kVA  güç aralığında, 36 kV  gerilim seviyesine kadar, doğal hava soğutmalı (AN) veya fan soğutmalı (AF) seçeneğiyle Dökme Reçineli Kuru Tip Dağıtım Transformatör üretiminin de gerçekleştirildiğini ifade eden Kurumsal Direktör Alişan Taştan, “30 un üzerinde mühendis önderliğinde tecrübeli dizayn ekibimizin hazırladığı projelerimiz ham madde olarak alınan malzemenin tüm aşamalarını kendi bünyesinde yarı mamüle dönüştürüp uzman ellerde montajlayarak transformatör haline getirilmesini sağlamaktadır.  Astor Transformatör olarak AR-GE adımlarının firmamız ve ülkemiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bunun için kaliteli personeller ile çalışarak firmamız, 2011 tarihinden itibaren güncel ve kapsamlı bir AR-GE merkezi sahibi olmak için kararlı ve sağlam adımlar atmaktadır.  50 nin üstünde ülkenin elektrik altyapısına hizmet etmekte olan şirketimiz ihracatta aldığı ödüllerin haklı gururunu yaşamaktadır. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan firmamız üretimde ve hizmette öncelikli hedef olarak kaliteyi baz almaktadır. Bu hedef doğrultusunda üretimin tüm prosesleri, deneyimli ve işinde uzman kalite kontrol ekibimiz tarafından her aşamada kontrol edilmektedir. Firmamız TS EN ISO 9001, TS EN ISO 14001, TS EN ISO 17025 ve OHSAS 18001 olmak üzere birçok yönetim sistemine sahiptir. Üretimin ilgili projeye ve kalite yönetim sistemlerine uygun olarak tamamlanması sağlanmakta, ilgili uygunsuzluklar düzeltici ve önleyici faaliyetler uygulanarak giderilmektedir” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv