BALIN YENİ ADRESİ SANCAKLI KÖYÜ

  • 0
  • 1.099
Yazı Boyutu:

İzmir Kalkınma Ajansı’nın Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı kapsamında desteklediği, Ege Orman Vakfı tarafından yürütülen “Sancaklı Köyü Arı Ürünleri Ambalajlama, Paketleme ve Depolama Tesisi”nde üretilen arı ürünleri  Karşıyaka Kaymakamlık Bahçesinde düzenlenen  “Tadım Günü”nde görücüye çıktı. Ballar tadım yapan vatandaşlarca çok beğenildi.  
 
İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile proje sahibi Ege Orman Vakfı, proje ortakları Karşıyaka Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı, İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği, Ege Tarımsal Araştırma Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası; proje iştirakçileri  Ege TV ve İzmir İl Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen, Bakioğlu Holding ve kuruluşlarından Bakiş A.Ş.’ninde katkıda bulunduğu “Sancaklı Köyü Arı Ürünleri Ambalajlama, Paketleme ve Depolama Tesisi” projesinde yaklaşık 10 ay içinde Sancaklı Köyünün kullanılmayan ilköğretim okulu ve bahçesi üretim tesisi haline getirilip,  26 Nisan 2012 günü yapılan törenle  tesisin açılışı gerçekleştirilmişti.  
 
Test aşamasındaki tesisin ürünlerini Karşıyaka Kaymakamlığı bahçesinde  düzenlenen tadım gününde tadan vatandaşlar lezzetini çok beğendiklerini söylediler.
Düzenlenen tadım gününde Ege Orman Vakfı Proje Koordinatörü Kadir Bilgili,Sancaklı Köyü’nde proje kapsamında hayata geçirilen Arı Ürünleri Ambalajlama, Paketleme ve Depolama Tesisi’nin önümüzdeki günlerde Ege Orman Vakfı’ndan, İzmir Arı Yetiştiricileri Birliğine devredileceğini ve tesisin  Ağustos ayında üretime başlayacağını söyledi. Bilgili, gıda güvenliğine uygun, marka tescili yapılmış arı ürünlerinin piyasaya arz edilmesi ile halkın sağlıklı bal tüketimini hedeflediklerini belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Her geçen yıl güçleniyor

Avrupa Film Günleri 8-12 Mayıs arasındaı

Sözlerimizi tutacağız

Kaçak moloza pişman eden ceza

Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi

Başkan Duman'dan Güçlü Kadro

Arşiv