BAŞKAN DURAK “BARIŞ” TOHUMU DAĞITTI

  • 0
  • 1.643
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle barış tohumları dağıttı. Karşıyaka Çarşı girişine konulan stantta özel ambalajı içerisinde karaçam ve kızılçam tohumları dağıtan Başkan Durak, “Önümüzdeki yıl Karşıyaka’da Dünya Barış Korusu oluşturacağız. Dağıttığımız tohumları evlerinizde fidan olarak yeşertin. Barış korusunda sizlerin de birer fidanınız olsun. Gelecek nesillere bıraktığınız ağacınız olsun.“ dedi. Karşıyaka Çarşısı’nda vatandaşlarla da sohbet eden Durak, “Barış ortamında yaşamaya hepimizin hakkı var. İçimizdeki kardeşlik duygularını öne çıkartıp çevremize hoşgörü ve sevgi ile yaklaşmalıyız. Önce en yakınımızdan başlayıp daha sonra ülkemiz ve dünyamızın barış içinde olması için çalışmalıyız.” diye konuştu.
        
ŞARKILAR BARIŞ İÇİN
Karşıyaka Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Karşıyaka Latife Hanım Köşkü’nde düzenlediği konserde ise şarkılar barış için söylendi. Grup Günberi’nin sahne aldığı gecede dostluk, kardeşlik, barış için şarkılar söylendi.
 
Köşkün bahçesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün barış için söylediği sözlerin yer aldığı bir sergi de açıldı. Sedat Akın konser öncesi Barış konulu şiir okuyarak herkesin kardeşçe yaşamasını diledi. Etkinliğe eşi Birsen Durak ile birlikte katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Barışa katkı koymak için hepimiz en yakınımızdan başlamalıyız. En yakınımızdakinin koluna girerek ona dostça yaklaşmalıyız. Atatürk böyle yapmıştı. Toplum içinde hoşgörü ve sevgiyi yaşatmalıyız. Birbirimizi sevgiyle kucaklayabilmeliyiz. “ dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin Osmanlı’nın külleri üzerinde kurulduktan sonra yönünü dünya barışına çevirdiğini belirten Başkan Durak, “Ata’mızın (Yurtta Barış Dünyada Barış) ilkesine sahip çıkmalıyız. Bu cumhuriyeti yaşatarak, kendi içimizde bütünleşerek barış ortamını sağlayabiliriz.“ dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv