Başkan Sındır’dan yeşil alan mücadelesi

  • 0
  • 752
Yazı Boyutu:

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, KazımDirik Mahallesi sınırları içindeki ‘Ağaçlı Yol’ diye de bilinen bölgedekiKarayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait arazilerin imar planlarının değiştirilmesinekarşı mücadele başlattıklarını açıkladı. Bornova Belediye Meclis toplantısıöncesi meclis üyelerine konuyla ilgili bilgi veren Sındır, imar planlarında‘bölgesel park’ olarak gözüken yaklaşık 150 bin metrekarelik alanın Özelleştirmeİdaresi Başkanlığı tarafından yapılan bir planla 10 katlı yapılara izin verecekşekilde konut ve işyeri alanına dönüştürüldüğünü söyledi. Sındır, Özelleştirmeİdaresi Başkanlığı’nın yaptığı planlara Bornova Belediyesi olarak askı süresiiçinde itiraz ettiklerini belirterek, plan eski haline gelmeyince mahkemeyegittiklerini açıkladı

 

‘Ağaçlı yol’ diye bilinen Ankara Caddesi üzerinde,Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yanı sıra Devlet Su İşleri, ZeytincilikAraştırma Enstitüsü, Tarım İl Müdürlüğü ve TEDAŞ’ın bulunduğunu hatırlatanBornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Karayolları BölgeMüdürlüğü’nün ayrılarak boşalttığı alan Özelleştirme İdaresi’ne devredildi.Özelleştirme İdaresi de imar planlarında bölgesel park alanı olarak belirlenenyaklaşık 150 bin metrekarelik alanda yaptığı imar plan değişikligi ile ikiemsal yoğunluk ve 10 kata kadar yapılaşma izni verdi. Biz bu plan değişikliğineaskı süresinde itiraz ettik. Buranın kentimizin park ihtiyacını karşılamasıgerektiğini özellikle vurguladık. İtirazımız reddedildi. Daha sonra mahkemesürecini başlattık. Danıştay’a itirazımızı sunduk. İki ay kadar önce ‘Yürütmeyidurdurma’ istemli bir dava açtık.  Davasürüyor” dedi.

 

19 Eylül’de satılacak
Bu süreçte mahkeme sonuçlanmadan, Özelleştirme İdaresi’ninimar planlarını değiştirdiği söz konusu araziyi 19 Eylül’de satma kararıaldığını ifade eden Sındır şu bilgileri verdi:  “Buna karşılık Karayolları Bölge Müdürlüğü, Laka Köyücivarında daha önce Belediye Hizmet Alanı belirlenmiş bir yere taşınacak.Karayolları’nın bir yere ihtiyacı yoktu. Mevcut yerinde de Karayolları BölgeMüdürlüğü olarak faaliyet gösteriyordu. Oradan, belediye hizmetlerindekullanılmasına imkan veren bir alana taşınması ve eski yerinin de satışasunulması söz konusu. Aynı zamanda bizim bölgesel park ihtiyacımızı karşılayanbir alanın ortadan kalkması gibi bir durum var. Diliyorum bu konudaki adalettecelli eder, halkımızın, kamunun ihtiyacı olan park ve sosyal donatı alanlarıve belediye hizmet alanları yine halkımızın kullanımına uygun hale gelir.

Bizim açtığımız dava gibi İzmir Büyükşehir Belediyemiz dedava açtı. Çünkü sadece 1/5 binlik plan değil 1/25 binlik ve 1/100 binlikplanlar da değiştirilmiş durumda. Şehir Plancıları Odası da itiraz edipmahkemeye başvurdu. Mahkeme süreçleri devam ediyor.”

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv