Belediye Personeli İşaret Dilini öğrendi

  • 0
  • 451
Belediye Personeli İşaret Dilini öğrendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Hizmet kalitesini yükseltmek ve engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için çalışan Karşıyaka Belediyesi, belediye personeline “İşaret Dili Eğitimi” verdi. Proje kapsamında, her müdürlükten en az iki personel işaret dilini öğrendi ve belediyeye gelen işitme ya da konuşma engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim kurma fırsatı yakalandı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka’da engelleri kaldırıyor, dezavantajlı vatandaşlarımız için hizmet kalitesini artırıyoruz" dedi.

TÜM BİRİMLER EĞİTİM ALDI
İşaret Dili Uzmanı Sevim Bilici tarafından verilen eğitimler 6 ay sürdü. Vatandaşla birebir iletişim halinde olan 50’nin üzerinde belediye personeli ile Kent AŞ’nin sosyal tesislerinde çalışan kafeterya ve restoran görevlileri, haftada iki gün, toplam 4 saat işaret dili eğitimi aldı. İşaret dilini öğrenen personeller sayesinde, işitme ve konuşma engeli bulunan vatandaşlara daha kaliteli ve etkin hizmet verilmesi hedeflendi. Kurslar sonunda, neredeyse her birimden eğitim alan belediye çalışanları işitme ve konuşma engelli vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunma imkanına kavuştu. Engelli dernekleri de belediyenin bu uygulamasını memnuniyetle karşıladı.


“DAHA HIZLI, ETKİN ÇÖZÜM”
Eğitimin sonunda, sertifika törenine katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eğitim gören çalışanlarla işaret diliyle sohbet etti. Engelli bir vatandaşın temel istekleri ve personelin vereceği yanıtlar canlandırıldı. Kursiyerler, işaret dilinde hazırladıkları 'Hayat Bayram Olsa' şarkısını da sundu. Kursa katılan çalışanlara sertifikaları verildi. Bu dönem de kursun devam edeceği belirtildi.


"ENGELLERİ KALDIRIYORUZ"
Engelli yurttaşların ihtiyaçlarına önem verdiklerini ve onların yaşam kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söylen Başkan Akpınar “İşaret Dili Eğitimleri sayesinde, belediyede işi olan ya da sosyal tesislerimizi kullanan işitme ve konuşma engelli yurttaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz. Onları daha iyi anlamak ve isteklerine hızlı bir şekilde karşılık vermek adına önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Görme engelliler için sarı şeritli yolları yeniliyor, yaygınlaştırıyoruz. Kabartma yazılı kartvizitlerimizle hizmeti ayaklarına getiriyoruz. Belediye binamız engelsiz durumda. Bu yönde çalışmalarımız aralıksız sürecek. Küçük dokunuşlar ile büyük mutluluklar hedefliyoruz. Engelli yurttaşlarımız için Karşıyaka’da yaşamayı daha güzel hale getireceğiz. Karşıyaka’da engelleri tüm yurttaşlarımız ile birlikte kaldıracağız” diye konuştu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv