Bıçaksız ilk kalp ameliyatını yaptı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Konferans Salonunda Kardiyoloji Anabilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu için “Emeklilik Töreni” düzenlendi. Törene, Tıp fakültesi Dekanı ve Başhekimi Prof. Dr. Hikmet Hakan Aydın, Prof. Dr. Azem Akıllı, Prof. Dr. Kadir Hakan Kültürsay, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

  • 0
  • 4.413
Bıçaksız ilk kalp ameliyatını yaptı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Konferans Salonunda Kardiyoloji Anabilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu için “Emeklilik Töreni” düzenlendi. Törene, Tıp fakültesi Dekanı ve Başhekimi Prof. Dr. Hikmet Hakan Aydın, Prof. Dr. Azem Akıllı, Prof. Dr. Kadir Hakan Kültürsay, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, “Sizin açtığınız bu yolda genç nesil çok şanslı. Üniversitemizi bu noktaya getirdiğiniz için teşekkürler. Bizler de sizin yaptığınız işleri daha ileriye götürmekle görevliyiz” dedi.
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu, Ege Üniversitesi Kalp ve Damar Hastalıkları Araştırma Merkezi’ni kurdu  ve bir çok ilke imza attı.

 Prof. Dr. Azem Akıllı meslektaşı ve arkadaşı olan Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu’nun kurduğu Kalp ve Damar Hastalıkları Araştırma Merkezi’ni anlatarak, kalp ve damar cerrahisinde bugün gelinen noktaya değindi.
Tören, Prof. Dr. Kadir Hakan Kültürsay’ın,  Prof. Dr. Türkoğlu ile ilgili hazırlamış olduğu öz geçmiş sunumu ile devam etti. Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu ile anılarından da bahseden Prof. Dr.  Kültürsay, Prof. Dr. Türkoğlu ile birlikte ilk Anjiyo Laboratuvarını açarak, bıçaksız ilk kalp ameliyatını yaptıklarını söyledi.

Törende konuşan Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu, mesleğinde geldiği noktayı anlattı. Kurucusu olduğu Kalp ve Damar Hastalıkları Araştırma Merkezi’nin hayatına kattıklarını ve emekli olduktan sonra da merkezi takip edeceğini söyledi.
Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu, “Kendimizden ve yaptıklarımızdan bahsettiğimiz bugün de bizden sonraki yerimize gelecek olan genç nesil çok daha büyük başarılara imza atacaktır Bende bununla iftihar edeceğim” dedi.

Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu’nun konuşmasının ardından tören plaket takdimi ile devam etti. Türkoğlu’na plaketini vermek üzere kürsüye gelen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, “Sizin açtığınız bu yolda genç nesil çok şanslı. Üniversitemizi bu noktaya getirdiğiniz için teşekkürler. Bizler de sizin yaptığınız işleri daha ileriye götürmekle görevliyiz” dedi.
Tören, Prof  Dr. Cüneyt Türkoğlu’nun ailesi, dostları ve meslektaşlarının duygularını anlatmaları ile sonlandı.

PROF. DR. CÜNEYT TÜRKOĞLU KİMDİR?
Prof  Dr. Cüneyt Türkoğlu, 1950’de İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Eskişehir’de tamamladı. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1973-1978 yıllarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Kürsüsünde asistan olarak çalıştı. 1978 yılında İç Hastalıkları Uzmanı olarak Ege Üniversitesi İç Haslıkları Kürsüsü Kardiyoloji Seksiyonunda başasistan olarak çalışmaya başladı. 1980-1982 yıllarında Japonya Hükümeti’nin bursu ile Tokyo Tıp ve Dişçilik Üniversitesi Kardiyoloji Kliniğinde araştırma çalışmalarında bulundu. 1982 yılında kardiyoloji uzmanı, 1983’te doçent oldu. 1985 yılında kurulan Ege Üniversitesi Kalp Cerrahisi Araştırma Merkezinde çalışmaya başladı. 1988 yılında profesör oldu. 1991 yılında kurulan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı başkanı oldu. 2017 yılına kadar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışıyordu. Prof. Dr. Türkoğlu Türk Kardiyoloji Derneği, Avrupa Kardiyoloji Derneği ve Amerikan Kardiyoloji Koleji üyesi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv