Bir üniversite öğrencisinin objektifinden kadına şiddet sergisi açıldı

  • 0
  • 1.680
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Seçkiner Başsorğun tarafından hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddete Hayır!” temalı fotoğraf sergisi, İzmir Üniversitesi Sanat Galerisi’nde açıldı.
 
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Seçkiner Başsorğun tarafından hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddete Hayır!” temalı fotoğraf sergisi, İzmir Özel Fatih Koleji bahçesinde bulunan İzmir Üniversitesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncay Ege, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  
 
Çekimleri makyaj ve objeler aracılığıyla gerçekleştirdiği ve modelliğini İzmir Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin üstlendiği serginin açılışında bir konuşma yapan Seçkiner Başsorğun, yaklaşık 2.5 aylık bir çalışma sonucunda hazırlanan sergisine, sokak ortasında şahit olduğu bir kadına şiddet olayının yarattığı etkinin neden olduğunu söyledi. Kişisel ilk sergisinin açılışı için İzmir Üniversitesi’nin verdiği desteğe teşekkür eden Başsorğun, sergisini 4 ay önce kaybettiği babasına ithaf etti.
 
Sergi açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncay Ege, kadının şiddetin önlenmesi konusunda özellikle eğitimcilere önemli görev düştüğünü vurguladı ve bu konuda herkesin bir kez daha düşünüp bilincin yükseltilmesine katkıda bulunması gerektiğini söyledi.   
 
Bir üniversite öğrencisinin gözünden Türkiye’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla hazırlanan sergi, sanatseverlerin büyük beğenisi ile karşılandı. Sergi, şiddet gören kadınlar ile şiddet uygulayan erkekleri objektifine alarak, önemli bir sorunun çözülmesine yönelik oluşturulmaya çalışan toplumsal bilince katkı sunmayı hedefliyor.
 
Sergi, 6 Mayıs’a kadar saat 10:00 ila 17:00 saatleri arasında İzmir Özel Fatih Koleji bahçesinde bulunan İzmir Üniversitesi Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açık olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Temizlik seferberliği

‘Engelsiz Servis’le engeller aşılıyor

Kokuya karşı mücadelenin etkileri bu yaz görülecek

Mevkidaşa ortak yatırım çağrısı

Başkan Mutlu muhtarlarla bir araya geldi

Karabağlar Ailesi’nin yeni üyesi: Yonca

Arşiv