Bireylerin zihinlerindeki engelleri yok etmeliyiz

  • 0
  • 973
Yazı Boyutu:

DünyaEngelliler Günü dolayısıyla Ege Üniversitesi “Engelsiz Ege Birimi”  Koordinatörü Ege Üniversitesi Tıp FakültesiÖğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Şahin konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.Bugünün toplum içinde yanlış algılandığını dile getiren Doç. Dr. Şahin, “Engellilergünü sadece bir günlük organizasyonlarla kutlanacak bir gün değildir. Engellilerihatırlamak için yapılan bir gün olmamalıdır. Engelliler için yapılmış olan tümçalışmaların gözden geçirildiği ve gelecekte yapılacakların planlandığı bir günolmalıdır. Çünkü bir güne sıkıştırılan bir etkinlik ertesi gün unutulmaktadır.2008 yılında kurulan “Engelsiz Ege Birimi” ile birlikte amacımız acıma duygusuolmaksızın farklılıklarla birlikte yaşama kültürünü geliştirmektir”  dedi.

“FARKLILIKLARLAYAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”
Toplumunzihninden engelli vatandaşların toplumdan ayrıştırıldığını belirten Doç. Dr.Şahin, “ Birey engelliyse eğer mutlaka toplumdan ayrılması gerekir, kendisigibi olan insanlarla birlikte yaşaması gerekir, acımak gerekir gibi farklıyaklaşımlar yer almaktadır. Ege Üniversitesi olarak engelli bireyleringereksinimlerini karşılayarak, farklılıklarla beraber yaşama duygusunu oluşturuyoruz”diye ifade etti.

 “EN ÖNEMLİ UNSUR AİLE”
EgeÜniversitesi Kampüsü içerisinde ki engelli kaldırımların işgaline değinen Doç.Dr. Şahin, “Kampüs içerisinde görme engeliler için yeniden yapılandırılan sarıkabartmalı kaldırımlar araçlar tarafından işgal edilmekte. Bireylerinzihinlerindeki engelleri yok etmeliyiz. Bu konuda asıl mesele bireylerinbilinçlendirilmesi. Bu da ailede başlıyor. Birey ailede ne görürse yetişkinhayatında da o yönde yaşam sürdürüyor” dedi.

İzmir’deki tümüniversitelerin rektörlük düzeyinde bir araya gelmesiyle oluşturulan İzmirÜniversiteler Platformu’nun Engelsiz İzmir projesinden ve çalışmalarındanbahseden Doç. Dr. Şahin, “Amacımız kalıcı çalışmalar düzenlemek. Engelsiz İzmirBirimi olarak bilimsel ve kalıcı çalışmalar düzenliyoruz. Bu kapsamda 3-4Aralık 2013 tarihlerinde “Engellilere Yönelik Ayrımcılık: Sorunları ve ÇözümYaklaşımları” konulu konferans düzenleyeceğiz. Platform olarak bir amacımız da2014 yılında üniversitelerde yöneticilere ve öğretim üyelerine panellerdüzenlemek, televizyon ve radyo programlarıyla farkındalık oluşturmak” diyekonuştu.
İZMİR(Ege Ajans/Emre Şencan - KahramanKahraman - Tuğçe Kanık)-

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv