Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için

  • 0
  • 1.558
Yazı Boyutu:

İzmir’in 26 belediye başkanı ile Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyesi 50 kadar belediye başkanı, Başkan Büyükerşen’e destek için Eskişehir’de buluştu. Güne Büyükerşen’in “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” sözleri damga vurdu.
 
İzmirli 26 belediye başkanı, kısa bir süre önce “yolsuzluk iddiasıyla” operasyon düzenlenen Eskişehir Belediyesi’ne destek ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğindeki İzmir kafilesinde Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çiğli Belediye Başkanı Belediye Metin Solak, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Seferihisar Belediye Başkanı  Tunç Soyer, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Birgi Belediye Başkanı Muhittin Cumhur Şener, Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar ve Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel yer aldı.
 
Ortak açıklama yaptılar
Öğle saatlerinde Eskişehir’e varan İzmirli belediye başkanları, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından Kent Park’ta karşılandı.  Buluşmaya, Büyükşehir Belediyesi’ne destek için Eskişehir’e gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın ile Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyesi belediye başkanları da katıldı.
Eskişehir’in geleneksel mutfağı “çibörek” ikramından sonra toplu halde Büyükşehir Belediyesi’ne geçen başkanlar, burada ortak bir basın açıklaması yaptı. Operasyon sonrasında, özellikle tutuklanan Belediye personeli ve ailelerinin çektiği ıstıraptan çok etkilenlendiklerini söyleyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Bu, tahamül edilebilir bir şey değil. Ama adalete, yargıya inanıyoruz” dedi. Kendilerine destek için Eskişehir’e gelen belediye başkanlarına şükran duyduklarını söyleyen Büyükerşen, sözlerini “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” cümlesiyle tamamladı.
İzmir’den inanç, güven ve destek mesajları
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise yaşadıkları süreci, “Birinci perdesi oynandı, sonrasında ne olur bilemiyoruz. Ama vicdanlarımıza, halkımıza veremeyeceğimiz hesabımız yok!” sözleriyle özetledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasına, ziyarete katılan İzmirli belediye başkanlarının teker teker isimlerini okuyarak başladı. Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: “Belediye başkanları, halka hizmet için çalışır. Elbette yasal olarak hesap vermek zorundadırlar ama esas hesabı hemşerilerine verirler. Bizi ayakta tutan şey de, hemşerilerimizin desteğidir. İzmir’den başta sayın belediye başkanımız ve belediye çalışanları olmak üzere, tüm Eskişehirlilere kucak dolusu sevgi getirdik. İnanç, güven ve destek mesajları vermeye geldik.”
Açıklama sonrasında kentteki bazı yatırımları yerinde gören ve yeni projeler hakkında bilgi alan İzmirli belediye başkanları, geç saatlerde İzmir’e döndü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv