Birlikte üretime odaklanalım

  • 0
  • 605
Birlikte üretime odaklanalım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Gündüz, kentin yatırım ve lojistik avantajlarını değerlendirerek dünyanın her yerinden girişimcilerle ortak üretim yapmaya odaklandıklarını söyledi. Gündüz, “Ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerde kalıcılığı ihracat veya ithalat değil birlikte üretim sağlar” dedi.

Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi (HKTDC) Avrupa Direktörü Stephen Wong ve Türkiye Temsilcisi Perran Ersu Özçaldıran, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret ederek sektörel işbirliği imkanlarını görüştü. Hong Kong heyetine ev sahipliği yapan EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Gündüz, İzmir’in liman, havayolu, karayolu ulaşımı ve lojistik imkanlarının yanısıra yeni yatırımlara da açık organize sanayi bölgelerinde gıdadan tekstile, makineden otomotiv ve yedek parçaya, elektrik elektronikten petrokimyaya kadar değişen yelpazede 64 ayrı sanayi alanında dünya pazarlarında rekabet eden üretim yapıldığını, nitelikli işgücü, iklimi ve sosyal yaşamıyla da öne çıktığını anlattı.

EBSO olarak yurt dışına gerçekleştirdikleri heyet organizasyonları ve fuar katılımlarının yanısıra yabancı ülke delegasyonlarının sanayiciye yönelik bilgilendirme toplantılarına ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Gündüz, “Bizlerin yurt dışındaki amacı sadece ihracat veya ithalat gerçekleştirmek değil. Çünkü bu tarz alışverişleri bir veya birkaç kez yaparsınız biter. Bizler birlikte üretim konusuna odaklanıyoruz. Ekonomik ilişkilerde kalıcılığı ihracat veya ithalat değil birlikte üretim sağlar” dedi.

Deniz Gündüz, İzmir’in özellikle Avrupa’ya ulaşımda sağladığı avantajlara dikkat çekerken, “Ayrıca son yıllarda Türkiye’ye yatırım yapacak firmalar için ciddi teşvik sistemleri ortaya çıkarıldı. Örnek olarak İzmir’de rüzgar gibi yenilenebilir enerji sektöründe kullanılacak makine ve ekipman üretimi 5. Bölge teşvikleri kapsamına alındı. Bu yatırım OSB’lerde yapılırsa bir üst bölge teşvikinden yararlanabiliyor. Yatırımdaki bu avantajları birlikte değerlendirebiliriz. EBSO olarak işbirliklerimizin geliştirilmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

İzmir’e Uzakdoğu daveti
Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi Avrupa Direktörü Wong, Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özerk yönetim bölgesi olduklarını hatırlatırken, hem Çin’in dünyaya açılan kapısı hem de Uzakdoğu pazarına girmek isteyenler için köprü niteliği taşıdıklarını anlattı.  HKTDC olarak gerek devlet kademesinde gerekse özel sektörde projeleri olan ve ilgilenen herkese açık önemli bir konferans gerçekleştireceklerini açıklayan Stephen Wong, EBSO’yu da bu etkinliğe davet etti.

HKTDC Türkiye Temsilcisi Özçaldıran da, Yunanistan’da denizcilik sektöründe gerçekleştirilecek uluslararası nitelikteki Posedonia fuarına katılacak armatör ve işadamlarından oluşan heyeti Türkiye’ye çekip sektörel görüşmeler yapmalarını sağlamak için çaba gösterdiklerini bildirdi.
Hong Kong’da sektörel bazda geniş bir işbirliği imkanı bulunduğunu, ihtisas fuarlarıyla da bunun pekiştirildiğini söyleyen Perran Ersu Özçaldıran, “Dünyanın her yerinden firmaların boy gösterdiği fuarlara katılımda önemli destekler sunuyoruz. Danışmanlık ve ikili iş görüşmesi imkanı sağlıyoruz. İzmirli sanayici ve işadamların da uluslararası işbirliklerini güçlendirmeleri için yüzlerce firmanın yer aldığı, onbinlerce kişinin ziyaret ettiği fuarlara katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv