Bornova Belediyesi 10 bin kadını Çanakkale’ye götürüyor

  • 0
  • 699
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası’nda Bornovalı kadınları Çanakkale’ye taşıyor. Organizasyon kısa sürede yoğun ilgi gördü ve 9 bin 500 başvuru oldu. Ücretsiz olarak düzenlenen turların ilki, Cumartesi gecesi Tuna Mahallesi’nden başlayacak
 
Bornovalı Kadınlar Çanakkale Şehitlerini Bornova Belediyesi’nin organizasyonu ile anacak. Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenecek gezilerle 10 bine yakın kadın ücretsiz olarak Çanakkale’ye götürülecek.
Bir gün sürecek 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gezileri, 16 Mart Cumartesi gecesi Tuna Mahallesi’nden başlayacak. Saat 01.00’de hareket edecek otobüsler ile ilk etapta 1700 kadın Çanakkale’ye götürülecek. Yaklaşık 10 gün sürecek gezilerde kahvaltı ve öğle yemeği de Bornova Belediyesi’nin ikramı olacak.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yoğun ilgi gören anma gezisi için kısa sürede 9 bin 500 başvuru aldıklarını açıkladı. Sındır, ‘‘Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösteren Çanakkale Şehitlerimizi büyük bir organizasyonla anacağız. Belediyemiz kadınlarımızı bir sosyal proje olarak Çanakkale’ye taşıyacak. Oldukça önemli sayıda başvuru aldık. Mahallerimizden otobüsler kaldıracağız. Bu ülke, bu vatan kolay kurulmadı. Şehitler verdik. Çanakkale’de geçit vermedik. Tarihimize sahip çıkmak adına şehitlerimizi coşkuyla ve minnet duygularımızla anacağız’’ diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv