Bornova’da son 5 yılda rekor bütçe rekor yatırım

  • 0
  • 936
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi 2009yılından bugüne 250 milyon lirayı bulan yatırımları ile ilçeyi ayrıcalıklı birbölge haline getirdi. Bornova Belediyesi’nin tüm fiziki yapılarının yüzde 65’ison beş yılda tamamlandı 

Bornova Belediyesi son 5yıldaki performansı ile ilçe belediyeleri arasında hem bütçe büyüklükleri hemde yatırıma ayrılan paylar açısından rekor kırdı. Bornova Belediye BaşkanıProf. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın uyguladığı idari ve mali disiplin sayesindebelediyenin yıllık bütçesi 95 milyon liradan 225 milyon liraya yükseldi. Beşyılda yapılan yatırım miktarı da 250 milyon lirayı buldu. BornovaBelediyesi’nin sahip olduğu tüm fiziki yapıların yüzde 65’i son beş yıldatamamlandı. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak projelerle bu oranın daha daartacağı belirtildi. 

Borç yok, tüm yatırımlaröz kaynaklarla yapıldı 
Rekor yatırımlara imza atanBornova Belediyesi mali yapısı ile de tüm belediyelere örnek oldu. Son beşyılda bütçesini 2.5 katın üzerinde büyüten Bornova Belediyesi borçsuz yapısıylada dikkat çekiyor. Bornova Belediyesi’nin özel ya da kamu hiçbir birime borcubulunmuyor. Yatırımların tamamı Bornova Belediyesi’nin öz kaynakları ileyapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Ayrıca Bornova Belediyesi, gelirleri içindeAnkara’da merkezi idareden gelen ödeneklerin dışındaki öz kaynaklarınıngelirleri içindeki payını yüzde 70 oranına yükselterek de büyük bir başarıyaimza attı.

 Sosyal Belediyecilikhayata geçirildi
 Sosyal belediyecilikalanında da Bornova’da örnek çalışmalar yapıldı. Sosyal Yardım Müdürlüğü’nünkurulması bu işe verilen önemin göstergesi oldu. Bornova Belediyesi her yıl 10milyon lira gibi önemli bir bütçeyi sosyal yardımlar için ayrıldı. Gıda, giysive eşya bankaları kurularak ihtiyacı olan herkese destek sağlandı. Büyükparkiçinde kurulan Gençlik Merkezi ihtiyacı olan gençlere ücretsiz yemek, çay,kütüphane ve çamaşırhane hizmetleri vermeye başladı. 

Yaşlı ve hamilelerebelediye güvencesi  
 Bornova Belediyesi’nin 4 yılönce başlattığı hamile ve loğusa dönemindeki kadınlar ile 60 yaş üzerindekiyaşlılara evde bakım hizmeti verilmesi uygulaması tüm Türkiye’ye örnek oldu.Bornova sınırları içindeki tüm ihtiyacı olan yaşlılar bu hizmet kapsamındauzman belediye ekiplerince düzenli aralıklarla evlerinde ziyaret ediliyor.Banyo ve berber hizmetleri dahil tüm kişisel ihtiyaçları karşılanıyor. Evtemizlikleri yapılıyor. Ayrıca temel sağlık kontrolleri de yapılıyor. Gereklidurumlarda yaşlılar hastaneye de ulaştırılıyor. Aynı şekilde gebe ve loğusadönemindeki kadınlar da yine belediyenin sağlık ekiplerince evlerinde ziyaretediliyor. Gerekli sağlık bilgileri veriliyor. İhtiyacı olan hamile ve loğusadönemindeki  kadınlar en yakın sağlık kuruluşuna da ulaştırılıyor. 

Bornova’da son 5 yıldatamamlanarak hizmete açılan tesisler:
 1-Mevlana Toplum ve BilimMerkezi.
2-Naldöken Kültür Merkezi.
3-Dramalılar Köşkü KentArşivi ve Müzesi.
4-Tarihi Büyük Çarşı SokakSağlıklaştırmaları.
5-Türkan Saylan KadınKonukevi.
6-İçinde yarı olimpik açıkve kapalı havuzların bulunduğu Işıkkent Spor Tesisleri.
7-Mevlana MahallesiPazaryeri.
8-Doğanlar MahallesiPazaryeri.
9-Pınarbaşı MahallesiPazaryeri.
10-Işıkkkent MahallesiPazaryeri ve Düğün Salonu.
11-Evka-4 MahallesiPazaryeri.
12-Büyükpark GençlikMerkezi.
14-Nazım Hikmet RekreasyonAlanı.
15-Atatürk KitaplığıRestorasyonu.
16-Kızılay Yokuşugenişletilmesi ve park düzenlemesi.
17-Bornova Belediyesi’nintüm hizmet binalarının, yol ve kaldırımlarının 1.5 milyon liralık yatırımlaengellilerinin rahatça kullanabileceği hale getirilmesi.
18-Deprem Etüt Merkezi.
19-Büyükpark VeterinerKliniği.
20--Dünyaca ünlü BornovaMisket Üzümü’nün yeniden yetiştirilmesi amacıyla Çamiçi Köyü Yaylası’nda 5dönüm alanda bağ oluşturulması.
21-Beş yılda 800 binmetrekare yeşil alan. (Kişi başına 7 metrekare olan Avrupa standartları aşıldı)
22-Beş yılda 140 yeni parkve oyun alanı.
23-Kadın Üretici Pazarı.
24-Organik Ürünler Pazarı.
 
Tamamlan ve önümüzdekigünlerde hizmete girecek yatırımlar:
 1-Yeşilova Höyüğü ZiyaretçiMerkezi.
2-Bornova Merkez Pazaryeri.
3-Altındağ Kültür Merkezi.
4-Evka-3 Pazaryeri.
5- Çamkule Pazaryeri.
6-Bornova Cumhuriyet Evi.
 
Yapımına başlananönümüzdeki yıllarda hizmete girecek projeler:
 1-Doğanlar’da 10 bin kişilikstadyum.
2-Altındağ Spor Salonu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv