Bornova’da 19 Mayıs 10 bin kişiyle kutlandı

  • 0
  • 580
Bornova’da 19 Mayıs 10 bin kişiyle kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği Pinhani Konseri, İzmirlilere Aşık Veysel Amfitayatrosu’nda tarihi günlerden birini daha yaşattı. Şarkı aralarında duygularını da dile getiren grubun solisti Sinan Kaynakçı, tamamen dolan Amfitiyatro’nun sahne önündeki bölümlerine de oturarak konseri yerde izleyen seyircilerin arasında da şarkılarını söyledi. Yaklaşık 10 bin kişinin doldurduğu açıkhava tiyatrosunda İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylenirken, konser öncesinde sahneye çıkan Down Sendromlu çocukların halk oyunları gösterisi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.  Latin dansları ve hip-hop gösterileriyle gençlerin bayramına yakışır etkinlikliklere yer verilen sahnede Paintball Şöleni’nde şampiyon olan üniversiteli gençlere kupa ve hediyeleri verildi. Gecenin finalinde 10 bine yakın İzmirli 10. Yıl Marşı’nı havai fişek gösterisi eşliğinde söyledi.

Bornova Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği etkinlikler büyük coşkuya sahne oldu. Bornova Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlattığı tarihin yıl dönümünde düzenlediği kortej yürüyüşü ve Pinhani konseriyle binlerce İzmirliyi buluşturdu. Bornova’da 19 Mayıs kutlamaları kortej yürüyüşü ile başladı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce Bornovalı ellerinde bayraklarıyla caddeleri adeta kırmızıya boyayarak yürüyüşe geçti. En önde dev Türk Bayrağı ve Atatürk portresiyle yürüyen Bornovalılara Ulusal Down Sendromu Derneği üyeleri de eşlik etti. Kortejin Amfitiyatro’ya girmesiyle büyük coşku yaşandı.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfitiyatrosu tarihi günlerinden birini yaşadı. Yaklaşık 10 bin kişinin doldurduğu Amfitiyatro’da Ege Üniversitesi Latin Dansları Toplululuğu, Ulusal Down Sendorumu Derneği Halk Oyunları Ekibi ve Bornova MoonStar Hip-Hop Ekibi gösterileriyle büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından sahneye çıkan Pinhani Grubu en sevilen şarkılarıyla gönülleri fethetti. İzmir’de çekilen ‘Kavak Yelleri’ isimli dizinin müzikleriyle tanınan grubun, İzmir’de yazılmış ve İzmir’i anlatan şarkılarının da yeraldığı konseri geç saatlere kadar sürdü. Şarkı aralarında duygularını da dile getiren grubun solisti Sinan Kaynakçı, tamamen dolan Amfitiyatro’nun sahne önündeki bölümlerine de oturarak konseri yerde izleyen seyircilerin arasında da şarkılarını söyledi. 19 Mayıs coşkusunun yaşandığı gecenin finali 10. Yıl Marşı ve havai fişek gösterisiyle yapıldı.

PİNHANİ’DEN BORNOVA ŞARKISI
Eşi ve kızlarıyla birlikte sahneye çıkarak 19 Mayıs coşkusunu izmirlilerle paylaşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Pinhani’yle yeniden Bornova’da buluşmak istediklerini söyleyerek Grubun solisti Sinan Kaynakçı’dan beste sözü aldı. Başkan Atila, “İzmirliler sizi çok seviyor. Bornovalılar daha da çok seviyor. Sizden Bornova’ya özel bir şarkı yapmanızı istiyorum” dedi. Kaynakçı Bornovalılarla birlikte çok güzel bir gece geçirdiklerini belirterek Başkan Atila’ya ‘Bornova şarkısı’ yapma sözü verdi.

ATATÜRK İLKELERİNE SONUNA KADAR BAĞLI KALACAĞIZ
Sahneye meclis üyelerini ve başkan yardımcılarını da çağıran Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı üniversiteler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte kutlamanın sevincini yaşadığını söyledi. Başkan Atila, “Büyük Atatürk’ün bize amanet ettiği Cumhuriyete her zamankinden daha fazla sahip çıkmak zorundayız. Hayatımızdaki bütün engelleri sevgiyle kaldıracağız. Cumhuriyetimize ve Büyük Atatürk’ün bize emanet ettiği ilkelere sonuna kadar bağlı kalacağız” dedi.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 31 Mayıs’ta Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfitiyatrosu’nda Nazım Hikmet’in ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’ isimli oyununu sahneleyeceğini de açıklayan Başkan Atila, “Tüm İzmirlileri Gezi’nin yıldönümünde sahnelenecek bu oyunu izlemeye davet ediyorum” dedi.

ONLAR RENKLERİN ŞAMPİYONU
Gecede, 19 Mayıs Üniversitelerarası Paintball Şöleni’nin ödüleri de verildi. İzmir’deki 8 üniversitenin öğrencilerinin 10’ar kişilik takımlarla katıldığı bir haftalık Şölen’in şampiyonu olan İzmir Üniversitesi’nin öğrencileri diğer takımlarla birlikte sahneye çıktı. Bornova’nın doğa harikası Homeros Vadisi’nde gerçekleştirilen Şölen’in şampiyon takımı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte kupa kaldırmanın heyecanı yaşadı. Şampiyon takımın üyelerine tablet bilgisayar hediye edilen gecede Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Yaşar Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Galip Ayvaz, İzmir Üniversitesi Genel Sekreteri Gazanfer Gülen de sahneye çıkarak üniversite öğrencilerini tebrik etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv