Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu İzmir’de

  • 0
  • 1.174
Yazı Boyutu:

Çocuklara çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılayan Bosch ÇevreÇocuk Tiyatrosu ile 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü güzel ilimiz İzmir’de kutlayacağız.”dedi. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlıoyunu, İzmirli minikler ve aileleriyle dört hafta sonu boyunca ücretsiz olarakbuluşacak.

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 8 - 9 Mart tarihlerinde İzmirAtatürk Kültür Merkezi Gürdal Tosun Sahnesi’nde, 22 – 23 Mart tarihlerindeİzmir Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak Salonu’nda,19 - 20 Nisan’da Güzelyalı Kültür Merkezi’nde, 26 – 27 Nisan tarihlerinde iseAkçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde olacak. Bütün temsiller saat 12.00 ve14.00’da gerçekleştirilecek.

Sergilenecek oyunlar öncesinde, Bosch Ev Aletleri PazarlamaMüdürü Neylan Süer’in ev sahipliğinde ve Sadri Alışık Kültür Merkezi YöneticisiSadri Alışık’ın katılımıyla İzmir’de özel bir basın toplantısı düzenlendi.Yemekte, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun 2013-2014 sezonunun geneldeğerlendirmesi ve hedefleri paylaşıldı.

Türkiye’nin her köşesinde onbinlerce çocukla buluşuyor
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ile Bosch için son derece önemliolan İzmir’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Bosch Ev AletleriPazarlama Müdürü Neylan Süer, “Sahnelere ilk kez 2008 yılında merhaba diyen veiçinde bulunduğumuz altıncı yılında, bugüne kadar 81 binin üzerinde çocuğumuzaçevre bilinci ve doğa sevgisi aşılayan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ile 27 MartDünya Tiyatro Günü’nü güzel ilimiz İzmir’de kutlayacağız. Toplamda 13 ildeücretsiz olarak sergilenecek olan oyunumuzu, neredeyse Türkiye’nin herköşesinde 10 binlerce çocuğumuzla buluşturuyor olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Bosch Ev Aletleri bayii yapılanmasında İzmir’in son derece önemliolduğunu da vurgulayan Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, “Boschmarkasını taşıyan tüm ürünlerimizi, Türkiye geneline yayılan, her il ve ilçedehizmet kalitesi yüksek, 1.100’ü aşkın Bosch bayiimiz aracılığıylamüşterilerimize ulaştırıyoruz. İzmir’de ise toplam 59 bayiimiz  bulunuyor ” diyerek sözlerini sürdürdü.

SANATA VE DOĞAYA AYNI ANDA DESTEK
Doğa dostu bir marka olarak Bosch’un bu projesi ile sanatada büyük destek verdiğini vurgulayan Sadri Alışık Kültür Merkezi Yöneticisi SadriAlışık ise şunları ifade etti: “2010 yılından bu yana Bosch ile birlikteTürkiye’yi il il geziyor, Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarındanYalvaç Ural’ın kaleme aldığı La Fonten Orman Mahkemesinde adlı oyunumuzu,çocuklar ve aileleri için sergiliyoruz. Doğa dostu bir marka olan Bosch’undesteğiyle sanata gönül veren bir ekip olarak, çocuklara çevre duyarlılığı vedoğa sevgisi aşılayan bir tiyatro götürmekten çok mutluyuz.”

HAYVANLAR, LA FONTEN’İ YARDIMA ÇAĞIRIYOR
La Fonten Orman Mahkemesinde oyununda, insanların çevreyikoruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçebozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzeninbozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehregidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardımistiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlamasıolan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirdegelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacaklarıolumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalaryüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyorve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

2008’DEN BU YANA OYUNLARI 81 BİNDEN FAZLA ÇOCUK İZLEDİ
Bosch, tüketicilerin sevdiklerini, sağlığını, emeklerini,giysilerini, yiyeceklerini, çevreyi, enerji ve su kaynaklarını korumak içinçalışıyor. “Yaşam için teknoloji” sloganıyla sadece bugünü değil, geleceğimizide iyileştiren Bosch Ev Aletleri, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmekamacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde, tiyatronun evrenseldilini kullanarak çocuklara ulaşmaya da büyük önem veriyor. Bu anlayışlaTürkiye genelinde çocuklara çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisiaşılamayı amaçlayan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, “Çevreci Nasreddin Hoca KuklaOyunu” ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırladığı “La Fonten OrmanMahkemesinde” oyunu ile 2008 yılından bu yana toplamda 81 binden fazla çocuğa çevre koruma bilinci aşıladı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv