BOSTANLI AÇIKHAVA’YA YENİ İMAJ

  • 0
  • 1.061
Yazı Boyutu:

İzmir’in sosyal ve kültürel yaşamında önemli bir yere sahip olan Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu Karşıyaka Belediyesi tarafından yenileniyor. Yaz aylarında düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapan Açıkhava Tiyatrosu, yaptırılacak olan açılır-kapanın çatısıyla kış aylarında da kullanılabilir hale gelecek. 25 yıldır hizmet veren Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nun modern bir görünüme kavuşacağı müjdesini veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, çalışmaların önümüzdeki yıl ortasında tamamlanacağını söyledi.
 
Bin kişilik seyirci kapasitesine sahip Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu mevcut haliyle yaklaşık 4 ay hizmet verebiliyor. Yaz döneminde İzmir’e gelen profesyonel tiyatro gruplarının en çok tercih ettiği tiyatro sahnesi açılır kapanır çatısıyla yılın 12 ayı da hizmet verebilecek konuma gelecek. Karşıyaka’da sanatı 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bu projeyle en aktif sahnemizi daha işlevsel hale getirmiş olacağız. Yeni projede mevcut binayı koruyarak çevresini güzelleştireceğiz. Sahneyi, binanın çevresini Bostanlı’ya yakışır hale getireceğiz. Sanatçılarımızdan ve vatandaşlarımızdan bu konuda yoğun talepler geliyordu. Amacına uygun olarak daha kullanılır hale getirecek güzellikleri katıyoruz. Karşıyaka sanatla daha iç içe olacak.” dedi. Başkan Durak, “Projenin ihalesi önümüzdeki ay yapılacak. Önümüzdeki yılın ortasında da tamamlamayı planlıyoruz.” diye de ekledi.
 
Projede binanın üzerine açılır-kapanır sistem eklenecek. Sahne ve çevresi yeni bir görünüm alacak. Oturma düzeni baştan sona yenilenecek. Binanın dış cephe görüntüsü de modern bir görünüme kavuşturulacak. Giriş ve çıkış alanları ile çevre yolları yenilenerek, modern bir tesis haline getirilecek. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv