Buca pazarlarına düzen geldi

  • 0
  • 609
Buca pazarlarına düzen geldi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların daha düzenli ve rahat bir şekilde alış veriş yapmaları için pazaryeri denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Zabıta Ekipleri ilçe sınırları içerisinde kurulan pazaryerlerindeki esnafın terazilerini, fiyat etiketlerini ve çizgi ihlallerini düzenlemek için denetimlerde bulunuyor.

Vatandaşların sağlığını korumak ve maddi açıdan haksızlığa uğramamasını sağlamak için harekete geçen Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü pazar denetimlerini sıklaştırdı. Buca’daki pazarlarda terazilerin doğruluğu, mühürlerin sağlamlığı gibi ölçü ayar denetiminin yanı sıra yerleşim konusunda da denetim gerçekleştiren ekipler özellikle fiyat etiketi bulunmayanlara nefes aldırmıyor.
Pazarların kurulmasıyla denetimlerine başlayan ekipler, tezgah tezgah gezerek esnafa kurallar konusunda bilgi verip, uyarılarda bulunuyor. Kurallara uymayan esnafa cezai işlem uygulanıyor. Ayrıca tezgahlarını vatandaşların pazar arabalarıyla daha rahat bir şekilde hareket edebilmeleri için belirlenen sınırların dışına çıkaran esnafı uyarılarak tezgahlarının belirlenen sınırlarda olmasını sağlıyor. Vatandaşlar zabıtanın denetimleriyle düzene giren pazarda rahatça alışveriş yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv