Buca’da çim atıkları geri kazanılacak

  • 0
  • 624
Buca’da çim atıkları geri kazanılacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi ilçede budama ve çim atıkların geri kazanılmasını sağlamak için Kompost Gübre Tesisi kuruyor. Kaynaklar bölgesinde 200 metre karelik alana kurulacak tesiste çalışmalar başladı. Yaklaşık 1.5 ay sonra ilk üretimin yapılacağı tesis sayesinde ilçede budama ve çim atıklardan gübre üretilecek. Üretilen gübrelerde park ve bahçelerde mevsimlik çiçek ve ağaç dikiminde kullanılacak.

Geri dönüşümün önemime vurgu yapmak ve gelecek nesile temiz bir çevre bırakmak adına çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi ilçeye yeni bir geri dönüşüm tesisi kazandırıyor. Belediye,  budama ve çim atıklarının oluşturduğu çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüme kazandırılması amacıyla projelendirdiği  ‘Kompost Gübre Tesisi’nde ön çalışmalar başladı.

Kaynaklar bölgesinde 200 metre karelik alana kurulacak tesis ile Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin budama ve çim biçme çalışmaları sonucunda oluşan atıklar geri dönüşüme kazandırılacak. Atıklardan üretilen gübreler ise yine Buca’nın park ve bahçelerinde mevsimlik çiçek ve ağaç dikiminde kullanılacak. Bu sayede Park ve Bahçeler Müdürlüğünün gübre ihtiyacı da karşılanmış olacak.

Temeli atılan tesisin ilk deneme üretimi ise Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi iş birliği ile Amerika’dan getirilen bakteriler ile yapılacak. İlk deneme üretiminin ardından yaklaşık 1.5 ay sonra ilk kompost ürünü alınmış olacak. Üretimin verimli olmasının ardından ise tesis, tam anlamıyla üretimine başlayacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv