Çalışkan'dan basın açıklaması

  • 0
  • 924
Yazı Boyutu:

AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin geçtiğimiz günlerde basında yer alan eleştirilerine ilişkin Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan bir basın açıklaması yaptı. Çalışkan'ın basın açıklaması şöyle: 
 
“AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin açıklamalarının asıl muhatabı aslında, mensubu bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’dır. Ancak, kongrenin hemen öncesinde yapılan bu açıklamalara, bugüne kadar İlçe Başkanlığımızdan herhangi bir yanıt gelmediği için, bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. 
 
AKP İlçe Başkanı Sayın Sürekli, yapmış olduğu açıklamayla aslında kendisini tartışmaya açmaktadır. Sayın Sürekli’nin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olduğu düşünüldüğünde, Karşıyaka’nın alt yapı sorunlarının İlçe Belediyesi ile hiçbir ilgisinin olmadığını bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yaşanan son yağışlarda 6305 sokak ve civarındaki lokal sorunun dışında, kentin hiçbir bölgesinde su baskını yaşanmamıştır. O bölgede yaşanan sorun, yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen, ilçe belediyesi olarak, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için yoğun çabamız sürmektedir. 
 
Sayın Kerem Ali Sürekli’nin “Restoran işletmeciliği yapıyorlar” eleştirisini ise anlamakta zorlandım. Acaba, Sayın Sürekli’nin, eleştirileri, bu konudaki ideolojik bir karşı duruş mudur? Eğer öyle ise, bu düşüncesini, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere, AKP’li belediye başkanlarıyla paylaşmış mıdır?
 
Sayın AKP İlçe Başkanı’na şunu bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; bizim Karşıyaka için koyduğumuz hedeflerden biri de “yaşayan bir kenttir”.  Bu hedef doğrultusunda, kente 9 yılda çok sayıda çekim merkezi kazandırdık. Restoranlarımızla, hem Karşıyakalıların, hem de konuklarımızın kentimizde, kaliteli hizmeti uygun fiyatlarla alacağı mekanlar yarattık. Bu mekanlar zaman içinde İzmir’in en gözde mekanları haline geldi. Bunda yanlış olan nedir? Anlamak mümkün değil.
 
Karşıyaka ilçesi kurulduğundan bu yana, Cevat Durak dışında, seçime girip, seçmenin teveccühüyle ikinci defa kazanan bir başka belediye başkanı yoktur. Karşıyaka halkının duygu ve hislerine yabancı olan Sayın Sürekli, AKP ilçe başkanları toplantısında ağır eleştiri aldığından olsa gerek, sırf eleştirmiş olmak için açıklamalar yapmaktadır.
 
Sayın Sürekli, Karşıyaka Belediyesi’nin yaptırdığı ya da alanına yapılan okul cami gibi yerlere kurumsal yapı olan Karşıyaka Belediyesi’nin isminin verilmesinden duyduğu rahatsızlığını da ifade etmiş. Öyle anlaşılıyor ki; Sayın Sürekli, Belediye Başkanı Cevat Durak’ı Karşıyaka Belediyesi’yle özdeşleştirmiş. Çünkü, nerede Karşıyaka Belediye yazısı görse, bunu Cevat Durak diye okuyor. Ne diyelim; Allah başımızdan AKP İlçe Başkanı olarak Kerem Ali Sürekli’yi eksik etmesin.
 
AKP İlçe Başkanımızın diline doladığı bir başka konu da, belediye arazilerinin satışıdır. 9 yılda satılan arazilerden elde edilen gelir, Karşıyaka’ya yapılan yatırımların yüzde 10’dur. Onların yeniden ilçeye yatırım olarak dönmesini sağlamak ise, bir beceridir. Ve Belediye Başkanımız Sayın Cevat Durak’ın, gelir yaratma ve yarattığı geliri yatırıma dönüştürme becerisi ile Karşıyaka Belediyesi, maaş ödemekte zorlanan bir belediyeden, 550 milyon lira yatırım yapma kabiliyetine sahip bir belediyeye dönüşmüştür.
 
AKP’li Belediye Meclis üyelerinin komisyonlara alınmadığı eleştirisi ise, çarpıtmadır. Sayın Sürekli’nin, bunu söylerken kendi meclis üyeleriyle konuşma gereği bile duymadığı anlaşılıyor. Zira, AKP’li 3 belediye meclis üyesine de, komisyonlarda yer alma talebimizi her dönem yineliyoruz. Ancak, bu talebimiz, AKP’li meclis üyelerimiz tarafından değerlendirilmemektedir. Kaldı ki; AKP’li 3 Meclis üyemiz, işlerinin yoğunluğunu ileri sürerek, aylık meclis toplantılarına da çok fazla katılım sağlayamıyorlar. Ayrıca, kendileri bugüne kadar, bu konuya ilişkin herhangi bir rahatsızlıklarını da Belediye Başkanımıza iletmemiştir.
 
Sayın Sürekli’nin marina eleştirisine gelirsek; İlçe Başkanı, bana göre burada da baltayı taşa vurmuştur. Sayın Sürekli, Karşıyaka Belediyesi tarafından planlara işlenen 3 marina alanından, bu planların Büyükşehir Meclisi’nden de geçtiğinden, Belediye Başkanımız Sayın Cevat Durak’ın marinaların akıbetini ilgili bakanlıklarda yakından takip ettiğinden haberdar olmasa gerek ki, bulanık suya olta atmaktadır. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyesi de olan Sayın Sürekli’den basını daha yakından takip etmesini beklerdik.
 
Marina fikrini ilk ortaya atan, takip ederek planlara işleten yerel yönetici olan Cevat Durak’ın marinaya karşı çıkması abesle iştigaldir. Ancak, Ankara’da İzmir’i bilmeyen ve tanımayan, Karşıyaka’yı bilmeyen ve tanımayan bürokratların harita üzerinden buldukları yer, bizim plana işlediğimiz yerleşim ve trafikle uyumlu yerlerin dışındadır. Bakanlığın belirlediği, Nikah Sarayı’nın iskeleye doğru olan kısmı, yerleşim ve trafik yoğunluğu başta olmak üzere pek çok açıdan uygun değildir. Burası, herkesten önce, kendisini Karşıyaka’yı seven biri olarak tanımlayan Sayın Sürekli’nin karşı çıkması gereken bir yerdir. Biz de kendisinden bunu bekliyoruz.  Marina yapılmalıdır, hem de hemen yapılmalıdır. Ama şehircilik kriterlerine uygun olmalıdır. Bunu bugün değil, yıllardır söylüyoruz.  Bütün bunların ötesinde, AKP İlçe Başkanımız, eleştirilerine kendisi dahi inanmamaktadır. Aksi takdir de; Karşıyakalılardan ödünç oy istemek gibi bir gafa imza atmazdı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv