Can dostlarımızı unutmayın!

  • 0
  • 624
Can dostlarımızı unutmayın!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, dünya kediler gününde sevimli dostlarımızı unutmadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü, parklarda bulunan otomatik su kaplarının yanına mama kapları da yerleştirdi.  Böylece sokakta yaşayan can dostlarımızın daha hijyenik bir ortamda ve kontrollü beslenmeleri sağlanması hedeflendi.
 
Sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerine önem veren Bayraklı Belediyesi, sevimli dostlarımız kediler için ilçedeki parklara mama kabı da koydu. Sokak kedilerinin haşere ile mücadelede de etkin rol oynadığını belirten Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kediler sayesinde 30 bin haşerenin üremesini engellediğini hatırlattı. Yetkililer, “Kedilerin toplu taşıma araçlarında ellerimizle temas ettiğimiz yerlerden 10 kat daha temiz olması, sokakta yaşamalarına karşın temizlik konusunda ne kadar da titiz olduklarını göstermektedir” dedi.
 
KISIRLAŞTIRMALARI YAPILIYOR
Bayraklı Belediyesi bünyesinde can dostlarımızın kontrollü üremelerini sağlamak için kısırlaştırma işlemi de yapılıyor. Kedilere kısırlaştırma işleminin yanı sıra diğer bütün hastalıklara karşı aşı uygulaması da gerçekleştiriliyor. Veteriner hekimler tarafından son altı aydı 500 kedinin kısırlaştırılması, iç-diş parazit tedavileri ve aşılamaları yapıldı. Hayvan severler sokaklarında besledikleri can dostlarımız için 371 66 82 telefon numarasından randevu alıp, kısırlaştırma ve aşılama işlemlerini ücretsiz olarak yaptırabiliyor.
 
HAYVAN SEVERLERE ÇAĞRIBayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Göreve geldiğimiz günden bu yana hayvan severlerle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu dünyada, can dostlarımızla birlikte yaşıyoruz. Hepimizin kapısının önünde bir kedisi vardır. Şimdi onlar için parklarımıza mama kabı da koyduk. Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bu noktada hayvan severlere de önemli görevler düşüyor. Bu kapları boş bırakmayalım. Markete alışverişe gittiğimizde onları da unutmayalım. Sokak kedilerini kısırlaştırarak kontrolsüz üremenin önüne geçiyoruz. Uzmanlar da bunu tavsiye ediyor. Kısırlaştırma işlemi ile birlikte can dostlarımız birçok hastalıktan da korunmuş oluyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv