Can Yücel’in vasiyeti Seferihisar’da gerçekleştirildi

  • 0
  • 1.031
Yazı Boyutu:

Seferihisar Can Baba'nın orman vasiyetini gerçekleştirdi.Seferihisar Belediyesi ve yazar-şair Cezmi Ersöz’ün ortaklaşa projesiyle hayatageçen Can Yücel Ormanı’nda Deniz Gezmiş’ten Uğur Mumcu’ya, Harun Karadeniz’denAbdi İpekçe’ye, Nesimi Çimen’den İbrahim Kaypakkaya’ya, Musa Anter’den HrantDink’e,  Ethem Sarısülük’ten Abdullah Cömert’e, Ali İsmail Korkmaz’danMehmet Ayvalıtaş’a öldürülen her devrimci için birer fidan dikildi.

Seferihisar Kocaçay Mevkii’nde belediyeye ait alanda hayatageçirilen orman 21 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen fidan dikim töreniyleaçıldı. Törende Gezi Direnişinde hayatını kaybedenlerin aileleri de hazırbulundu. Mustafa Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Medeni Yıldırım’ınağabeyi Mehmet Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Burak Korkmaz, MehmetAyvalıtaş’ın annesi Fadime babası Ali Ayvaltıvaş, Abdullah Cömert’in ağabeyiZafer Cömert törene katılan isimler oldu. Törende sanat camiasından da birçokyazar ve tiyatrocu da yer aldı.

Can Yücel Ormanı’nın ev sahibi Seferihisar Belediye BaşkanıTunç Soyer; "Bu projeyle ilgili olarak Cezmi Ersöz’le  ilk kez geçenyıl  görüştük. Can Yücel'in böyle bir vasiyeti olduğunu ve bunu yerinegetirmek istediğini söyledi. Biz de çok heyecanlandık ve bunun için çalışmalarabaşladık. Can Yücel'in vasiyetini yerine getirirken yalnızca onu değil; aynızamanda bu topraklarda hayatını erken kaybetmiş her insanı, her devrimciyi deanmak istedik. Bugün fidanlarımıza onların isimlerini verdik. Aileleri veyakınları da bugün bizimle birlikteydi. Duygusal bir gün oldu.Kaybettiklerimizin isimleri  bu ormanda yaşayacak" dedi.

Ormanın gerçekleştirilmesinde büyük katkısı olan yazar-şairCezmi Ersöz ise şunları söyledi: “Can Yücel, Şarabiydi adlı kitabını yazmasürecinde yolumuz sevgi karileri Ömer Atılgan’la kesişti. Ömer Atılgan, CanBaba’nın İzmir’de hastanede yattığı günlerde hep yanı başındaydı.  CanBaba’nın son nefesini vermeden birkaç gün önce Ömer Atılgan’a sizlerden tek birşey istiyorum, benim adıma bir orman yapın. Ağaçların her biri ülkemizdeöldürülen devrimcilerin isimlerini taşısın demiş.

Bu vasiyeti Ömer Atılgan bana aktardı. Bu ormanı kim yapar diyedüşündüğümüzde aklımıza ilk olarak Seferihisar Belediye Başkanı sevgili TunçSoyer geldi. Kendisiyle geçtiğimiz nisan ayında Can Yücel Sokağı’nda buluştuk.Vasiyeti kendilerine aktardım. Hiç tereddüt etmeden seve seve, çok da güzelolur dedi. İşte o gün Can Yücel Ormanı için kolları sıvadık. Deniz Gezmiş’tenUğur Mumcu’ya, Harun Karadeniz’den Abdi İpekçi’ye, Nesimi Çimen’den İbrahimKaypakkaya’ya, Musa Anter’den Hrant Dink’e,  Ethem Sarısülük’ten AbdullahCömert’e Ali İsmail Korkmaz’dan Mehmet Ayvalıtaş’a öldürülen her devrimci içinbugün birer fidan diktik. Yoldaşlarımızı anarken elbette hüzünleniyoruz amaülkemize ilk kez bir devrim ormanı yapmanın bir heyecanını da yaşıyoruz. Bugünaynı zamanda Can Yücel’in doğum günü. Bizler daha özgür ve haysiyetli yaşayalımdiye, devrime can verenler hepsi birer “Can” oldu. Bizi bir araya getiren CanYücel için ancak şunu söylebiliriz; “Aşk olsun be sana Can Baba, Aşk olsun”
Konuşmaların ardından Can Yücel Ormanı’na 80 fidan dikildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv