Cennete yakışacak

  • 0
  • 604
Cennete yakışacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi öğrencileri, İzmir Kuşcenneti’ndeki gözlem kulelerinin yerine hem daha fonksiyonel hem de doğaya uyumlu gözlemevi tasarladı. Biyologların, fotoğraf tutkunlarının ve ziyaretçilerin kuşlara görünmeden onları doğal ortamlarında izleyebileceği proje ödüle layık görüldü.

Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Engin Tayfun Bakış ve Ramazan Önal, 289 türden binlerce kuşa ev sahipliği yapan İzmir Kuşcenneti için tasarıma imza attı. Genç mimar adayları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yenal Akgün’ün danışmanlığında doğal dokuya uyumlu ve fonksiyonel gözlemevi projelendirdi.

Sazlıkların arasına gizlendiği için biyologlara, fotoğraf meraklılarına ve ziyaretçilere kuşlara görünmeden, onları doğal ortamlarında gözlemleme imkanı verecek proje ödüle layık görüldü. Yapı firması Çuhadaroğlu tarafından mimarlık öğrencilerine yönelik her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışmada mansiyon derecesi elde edildi.

Engin Tayfun Bakış ve Ramazan Önal, eğitim gördükleri Gediz Üniversitesi’nin yanı başında yer alan doğa harikası İzmir Kuşcenneti’ne katkıda bulunmak istediklerini söyledi, “Bilinen gözlemevlerinin dışında farklı bir konsept düşündük. İnsanı gizleyerek ve kuşların konabileceği doğal malzemeler de ekleyerek doğal yaşamlarının izlenip kaydedilebileceği oldukça farklı bir tasarım ortaya çıktı” dedi.

Doğal dokuyu bozmayacak
Yrd. Doç. Dr. Yenal Akgün de, “Kolaylıkla uygulanabilecek gözlemevimiz gözlemciler için daha elverişli bir ortam sunuyor. Sazlıkların arasına gizleneceği için yapay bir görünüm de ortaya çıkarmıyor, bölgenin doğal güzelliklerini bozmuyor” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv