Çeşme Altınyunus Sanat Galerileri’nde sezonun son sergisi

  • 0
  • 1.571
Çeşme Altınyunus Sanat Galerileri’nde sezonun son sergisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Yaz Sergileri Çeşme Altın YunusSanat Galerileri’nde devam ediyor. Zuhal Baysar, Tamer Bilgiç, Orhan Gürel,Faden Kudsioğlu’nun eserlerinden oluşan sergi Çeşme Altın Yunus SanatGalerileri’nde 23 Ağustos 2014 tarihinde açıldı.

 

Açılışa, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdilYiğitbaşı, Yaşar Holding Yöneticileri, İzmir Resim Heykel Müzesi sanatçıları,pek çok sanatçı, akademisyen ve sanatsever katıldı.

 

4 farklı sanat dalı ile 4 farklı sanatçıyı buluşturan busergide yağlıboya / pentür dalında Zuhal Baysar ve Tamer Bilgiç, suluboyadalında / Orhan Gürel, özgün baskıresim dalında / Faden Kudsioğlu’nun resimsergileri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Pentür, suluboya ve baskıdalında 118 eserin görülebileceği sergi, 14 Eylül 2014 tarihine kadargezilebilir.

 

Kış sergileri, Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açılacak olansanatçı Semra Ay Çırpan’ın sergisi ile başlayacak ve Kış dönemi sonuna kadardevam edecek.

 

Zuhal BAYSAR

1976, Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Güzel SanatlarFakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Sanatta Yeterlik Doktora programınıtamamladı. Hacettepe Üniversitesi’nde araştırma ve öğretim görevlisi olarakçalışan sanatçı halen aynı Üniversite’de yardımcı doçent olarak akademikçalışmalarına devam etmektedir. Sanatçı 6 kişisel sergi açmış, birçok önemliulusal ve uluslararası çalıştay, etkinlik ve sergilere katılmıştır.

 

Orhan GÜREL

1952 yılında Sivas’ta doğdu. Suluboya resmin, Türkiye’de önemli isimlerinin başında olan ve dünyasuluboya resim severleri, kolleksiyonerleri tarafından da beğeniyle takipedilmekte olan Gürel’in, yurt içi ve yurt dışında çoğu önemli çok sayıdakollesiyonlarda yapıtları yer almaktadır. Bu sergi, bugüne kadar çok sayıdakarma sergi ve sanat fuarına katılan sanatçının, 62. Kişisel sergisiolmaktadır.

 

Tamer BİLGİÇ

1978 Kütahya’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Eğitim FakültesiResim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. DumlupınarÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim elemanı olarak görevebaşladı. Yurt içinde 21 kişisel sergi açtı. 36 ulusal ve uluslararası yarışmalısergi ve 52 uluslararası, ulusal karma sergiye katılan sanatçının bir çok ödülübulunmaktadır. Halen Dumlupınar Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarakçalışmaktadır.

 

Faden KUDSİOĞLU

İzmir’ de doğdu. Sanat öğrenimini İzmir Dokuz EylülÜniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde tamamladı. Bugüne dek 25kişisel sergi açtı. Yurt içi ve yurt dışında karma sergilere katıldı. Altı ödülkazandı. Çeşitli müze ve resmi kuruluşlarda çalışmaları bulunmaktadır. Halenİzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv