Çeşme Yemekleri e- kitapta

  • 0
  • 666
Çeşme Yemekleri e- kitapta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme’nin meşhur lezzet durağı Dost Pide ve Pizza’nın sahibi Reşat Akbaykal, Çeşme yöresine ait yemek tariflerini e-kitap haline getirerek internet kullanıcılarının hizmetine açtı.

1974 yılında kurulan ve Çeşme denince akla ilk gelen restoranlardan olan Dost Pide&Pizza’nın sahibi Reşat Akbaykal, yöre yemeklerini dünyaya tanıtma adına bir ilki gerçekleştirdi. 2012 yılında basılan “Çeşme ve Alaçatı Yemekleri” adlı kitabını daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyen Akbaykal, yayınının İngilizcesini de sunduğu bir web sitesi açarak e-kitabı ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.
 
Ziyaretçilerin kitabı hem e-dergi olarak inceleyebildiği hem de PDF olarak indirebildiği cesmeyemekleri.com web sitesinde seksenden fazla tarifin yer aldığını söyleyen Akbaykal, “Atalarımdan öğrendiğim, memleketimizin kendine has yemeklerinin unutulmaması ve geleceğe taşınması için bu kitabı yazdım. Böyle bir çalışmayı ücretli olarak satmak istemedim; bunu memleketim için yaptığım bir kültür hizmeti olarak görüyorum” dedi. Yöre lezzetlerinin Türkiye sınırları dışına taşacak güzellikte olduğunu dile getiren Reşat Akbaykal, kitabı bu nedenle İngilizceye çevirttiğini ve bu yolla Çeşme’yi dünyaya tanıtmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
 
Çeşme’de üç yüz yıllık geçmişe sahip, değişik kültürleri görmüş ve yaşamış bir ailenin ferdi olduğunu söyleyen Akbaykal, “Çeşmeli olmak benim için büyük bir şans. Bu kültürel zenginliğin mirasçısı olarak, edindiğim bilgileri kırk yıldır Dost Pide&Pizza’da değerli dostlarımla paylaşmaktan, damak zevklerine sunmaktan büyük kıvanç duyuyorum. Bu birikimi sadece salonumda sunmakla kalmayıp tüm insanlarla paylaşmak istiyorum. Bunun benim için hem bir görev hem de atalarıma karşı bir borç olduğunu düşünüyorum. Denizin, güneşin, tarihin ve tüm güzelliklerin raks ettiği bu güzel yöremizde tüm insanların ağız tadının yerinde ve daim olması diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv