Çeşme’de kurtuluş coşkusu

  • 0
  • 1.346
Yazı Boyutu:

Çeşme’nin 91’nci kurtuluş yıldönümü ilçede büyük bir coşku ilekutlandı. Sabah saatlerinde halk korteji ve bando ile başlayan 16 EylülKurtuluş Şenliği, Volkan Konak konseri ve ilçe semalarını renklendiren havaifişek gösterileri ile devam etti.
 

Çeşme’nin kurtuluşunun yıldönümü olan 16 Eylül ilçede büyükbir coşkuyla kutlandı. İlçede, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme GarnizonKomutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, AlaçatıBelediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu  siyasiparti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile korteji oluşturan ve törenalanındaki binlerce Çeşmeli ve turistlerin de katılımıyla muhteşem bir törendüzenlendi. Çeşme Çarşısı başında oluşturulan bando ve halk kortejiyle başlayanyürüyüş, çelenk sunumu, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam etti. Kurtuluşhalkında şiir okuyan 83 yaşındaki Kore Gazisi Hayrettin Suakar ile renklenen 16Eylül Kurtuluş Şenliği coşkusu, Kuva-i Milliye Derneği ve Çeşme Belediyesi HalkOyunları Ekibi’nin, zeybek gösterisi doruğa ulaştı.

Barış bayramı kutlu olsun

Törende konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı  FaikTütüncüoğlu, Çeşme için 16 Eylüllerin çökmüş bir ülkenin birlik ve beraberlikduygularıyla inşa ettiği cumhuriyeti simgelediğini belirtti. Kurtuluştanitibaren ümmet kavramının ulus, kul kavramının yurttaşa dönüştüğünü kaydedenBaşkan Tütüncüoğlu, bu tarihin Anadolu bireylerinin özgür insan olma tarihininde başlangıcı olduğunu vurguladı. Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: “Başta UluÖnder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelenin tüm safhasındakanının son damlamasına kadar savaşıp destanlar yazan tarihimizin unutulmuşkahramanları ve Mehmetçik ile aziz şehit ve gazilerimize bugün bu özgür yaşamıcanları pahasına hediye eden tüm ecdadımıza
şükranlarımızı sunuyoruz. 91.yılını kutladığımız özgürlük, bağımsızlık ve kurtuluş günümüz ve barışbayramımız hepimize kutlu olsun" dedi.

İlçe semaları renklendi

16 Eylül Kurtuluş Şenliği kapsamında akşam Çeşme AçıkhavaTiyatrosu’nda sahne alan Volkan Konak da Çeşmelilere unutulmaz bir geceyaşattı. Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz konsere yaklaşık 9 bin kişikatıldı. Çeşme Açıkhava’nın tamamen dolduğu gecede 16 Eylül coşkusunuhayranlarıyla birlikte yaşayan söylediği şarkılarla dinleyicilerin kulaklarınınpasını silen Kuzeyin Oğlu Konak anlattığı kısa hikayelerle de seyircilerikahkahalara boğdu. Türkiye’nin farklı yörelerine ait eserler seslendirenKonak’a seslendirdiği birçok eserde seyirciler de eşlik etti. Cerrahpaşa adlıparçası ve İzmir Marşı’nda, Konak binlerce seyirci ile birlikte düet yaptı.Konserin sonuna doğru düzenlenen havai fişek gösterileri Çeşme semalarınırenklendirdi, coşkuyu doruğa çıkardı. Konser aniden bastıran şiddetli rüzgar vesağanak yağış nedeniyle 15 dakika kadar erken sonlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv