Cevat Baba Karşıyaka’da ölümsüzleşti!

  • 0
  • 456
Cevat Baba Karşıyaka’da ölümsüzleşti!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir sporunun efsane isimlerinden biri olarak gösterilen Cevat Gök, Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan büst ile ölümsüzleştirildi. Cevat Baba’yı, büstün açılış töreninde, sevenleri yalnız bırakmadı. Başkan Akpınar “Değerlerimizi, yaşarken onurlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

AKPINAR’A ROZET VE BAYRAK
Adı İzmir ve Karşıyaka ile özdeşleşen efsane isimleri henüz yaşadıkları süreçte ölümsüzleştirmek için örnek çalışmalar yapan Karşıyaka Belediyesi, spor camiasının önemli isimleri arasında gösterilen 87 yaşındaki Cevat Gök’ün büstünü açtı. Alaybey’deki Tahir Bor Parkı içinde oluşturulan Cevat Baba büstü, kalabalık ve coşkulu bir törenle açıldı. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Onursal Üyesi de olan Cevat Gök, Başkan Akpınar’a rozet ve bayrak hediye etti. İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu da her iki isme ‘Onur Plaketi’ takdim etti.

YALNIZ BIRAKMADILAR
Açılışa, Gök’ün ailesi ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra; CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, eski başkanlar Nevzat Çobanoğlu ve Kemal Baysak, Futbol Antrenörleri Derneği, KASİAD, Karşıyaka Spor Adamları Derneği, İzmir’i Sevenler Platformu, Ege Masterlar Futbol Federasyonu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İzmir Şubesi, TFF Ege Bölge başkan ve yöneticileri ile spor ve siyaset dünyasından çok değerli isimler, muhtarlar ve meclis üyeleri katıldı.

“ÖNEMLİ OLAN YAŞARKEN ONURLANDIRMAK”
İsmi kent ile özdeşleşen ve topluma mal olan isimleri yaşadıkları süreçte onurlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Cevat Babamızın yaşamı, sporculuğu, İzmir ve Karşıyaka bağlılığı, daha da önemlisi centilmenlik tavrı ve çağrısı, hepimize örnek olmalıdır. Vefa, saygı, sevgi ve bağlılık, bir Karşıyaka ve Karşıyakalılık erdemidir. Bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Yaşayan değerlerimize vefa göstermekte geç kalmak istemiyoruz. İyi ki bizimsin, iyi ki Karşıyaka’dasın Cevat Baba” dedi.

“ONUR DUYDUM”
Cevat Gök ise “Benim için böyle bir büstü açmanızdan, bu sıcakta beni yalnız bırakmamak adına yanımda olmanızdan onur duydum, mutluluk duydum. Başta Başkan Akpınar olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Karşıyaka farklıdır ve Karşıyaka sevgisi her şeyden üstündür. Bunu bir kez daha gördüm, yaşadım. Allah razı olsun” diye konuştu.

CEVAT BABA’YI ANLATTILAR
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Karşıyaka Spor Adamları Derneği Başkanı Bülent Zeren, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Şair Okan Yüksel ve Savaş Üzümcüoğlu da Cevat Gök’ün, spor ve siyaset adına yaptıklarını anlattı, Başkan Akpınar’a teşekkürlerini iletti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv