Çiftçi dostu belediye

  • 0
  • 582
Çiftçi dostu belediye
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi,  tarımın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Bornova  Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2 ay önce yaptığı işbirliği ile tarıma destek veriyor. Zeytin üreticilerinin ürünlerini ücretsiz olarak yağhanelere taşıyan belediye ekipleri, bu güne kadar 30 ton zeytinin nakliyesi gerçekleştirdi.
Bornova Belediyesi, Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2 ay önce imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde çiftçilere destek veremeye devam ediyor.  Belediye ekipleri ücretsiz toprak analizleriyle çiftçilerin tarlalarına en uygun ürünleri belirlerken, zeytin üreticilerinin de topladığı ürünlerinin nakliyesini sağlıyor. Kooperatife üye olan çiftçilerin topladığı zeytinlerin nakliyesi ücretsiz olarak belediye ekipleri tarafından yapılıyor. Tarlalardan komyanla alınan çuvallar yağhanelere taşınıyor.

2 ay içinde 30 ton zeytininin nakliyesini gerçekleştirdiklerini ifade eden  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Tarımsal kalkınmanın temeli köylerde başlar. Bizde yaptığımız protokol ile kırsalda tarıma destek olarak, küçük üreticinin yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. 2014 yerel seçimlerinden  sonra Bornova Belediyesi’ne bağlanan eski köy yerleşimlerimizde özel projeleri hayata geçiriyoruz. Tarımsal kalkınmanın yanında köy turizmini geliştirme yönünde de çalışmalarımız var ” dedi.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv