Çiğli'de Sokak Hayvanları Emin Ellerde

  • 0
  • 437
Çiğli'de Sokak Hayvanları Emin Ellerde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi Veterinerliği 2014 Yılında da Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etti ve toplamda 4183 hayvanın klinik tanı ve tedavi işlemlerini gerçekleştirdi.

Çiğli Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen, 2014 yılına ait hayvan sağlığı ve haklarına yönelik birçok çalışma geride bırakılırken, bu çalışmalar doğrultusunda toplam da 4183 hastanın klinik tanı ve tedavi işlemleri gerçekleştirildi. Halk sağlığı ve hayvan sağlığını korumaya yönelik olarak sokaklarda dolaşan başı boş köpeklerin toplatıldıktan sonra bilgisayar ortamında kayda alındığı, hasta olanların ise tedavi edildiği çalışmalarda; 852 köpek kısırlaştırıldı, 894’ü aşılandı ve 32 hayvanın da aileler tarafından sahiplendirilmesi sağlandı.

Çiğli Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğüne bağlı çalışan veteriner hekimlerin her türlü teknik donanım ve malzeme ile donatılmış ameliyathaneler ve tedavi odalarında çalışabilmesi için  bütün imkanlar seferber ediliyor. Sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma başta olmak üzere, küpeleme, aşılama ve cerrahi müdahale işlemlerini gerçekleştirmek te artık daha kolay. Çalışmalarda son derece dikkatli davranıldığını aktaran veterinerlik müdürlüğü yetkilileri toplanan bütün sokak hayvanlarının tek tek kayıt altına alındığını, gerekli kısırlaştırma, aşılama veya tedavi işlemlerinin tamamlanmasının ardından  yeniden sağlıklarına kavuşturulduktan sonra bulundukları alana bırakıldıklarını belirtiler.

Başkan Arslan: “Can Dostlarımız İçin Her Şeyin En İyisini İstiyoruz”
Sokak hayvanlarının sağlıklarına yönelik olarak hassas çalışmalar yürüttüklerini, dolayısıyla bunu yaparken halk sağlığını da koruyucu çalışmalara katkı sunduklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Sokak hayvanlarımız için çok başarılı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları uzman veteriner hekimlerimiz sayesinde çok güzel bir aşamaya getirdik. Tanı ve tedavide hizmetlerimiz rutin bir şekilde devam ederken, cerrahi imkanlarımızın artmasıyla beraber çok daha önemli hastalıkların ameliyatlarını gerçekleştirebiliyoruz. Can dostlarımız için her şeyin en iyisini istiyoruz ve en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Özellikle, sokak hayvanlarımızın sahiplendirilmesi çalışmalarımız oldukça sevindirici sonuçlar verdi. Vatandaşlarımızdan gelen taleplerin artmasını bekliyoruz, Sahiplenilmelerini gördükçe mutlu oluyoruz ve ne kadar önemli bir iş yaptığımızı anlıyoruz” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv