Çiğli kent yenileme projesi meclis üyelerine anlatıldı

  • 0
  • 1.923
Yazı Boyutu:

Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde uygulanması planlanan kent yenileme projesi ilk kez belediye meclis toplantısında anlatıldı. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, proje mühendis ve planlamacıları, kent yenileme projesinin her türlü detayı hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.
Çiğli Belediyesi’nin olağan meclis toplantısının oturumunda, önemli gündem maddesi olan Çiğli Güzeltepe 1. Etap Kentsel Yenileme Projesi, hazırlanan detaylı sunumla meclis üyelerine anlatıldı. Güzeltepe Mahallesi’nde 258 adet parselde yapılması düşünülen proje meclis üyelerinde heyecan yarattı. Başkan Metin Solak, konutların yanı sıra, sosyal donatı alanları, ticaret merkezi, yeşil alan ve otoparkıyla modern şehircilik uygulamalarından biri olan bu projeyi 2,5 yıl gibi kısa bir süre içinde bitirerek, bölge halkına teslim edeceklerini söyledi.
 
Konut sahipleri tek kuruş ödemeyecek
12 hektarlık alanda bin 216 daire olarak planlanan projeye göre halen evlerinde oturan ev sahipleri, yeni konutlarına geçtiğinde tek kuruş ödemeyecek. Hak sahipleri evlerini boşaltıp kiraya geçtikleri andan itibaren yeni konutlarını teslim alıncaya kadar geçen sürede tüm kira bedelleri belediye tarafından karşılanacak. Her aileye 450 TL kira yardımı yapılacak. Başkan Solak, yeni evine geçtiğinde vatandaşın geri ödeme yapmayacağını belirterek “Bölge sakinleri yeni evleri için tek kuruş para ödemeyecek. Ben evlerinin önüne çekecekleri arabalarına ve elektrik su aboneliklerine karışmam. Ama gerisi bizden” dedi.
 
Beyaz eşyalı dairler
Konutları daha cazip hale getirmek amacıyla da her bir konut beyaz ve elektronik eşyalarla donatılacağını belirten Başkan Solak, her bir daireye televizyon, bilgisayar, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, aspiratör, klima hediye edileceğini söyledi. Projenin 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere farklı daire tiplerinde planlandığını belirten Başkan Solak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bölgedeki mevcut konutların yüzde 97’si tek katlı. Çok az sayıda iki katlı ve üç katlı konut bulunuyor. Projede iki katı olan iki daire, üç katı olan üç daire alacak. Projede 11 blok konut alanı, ticaret alanları, sosyal tesis alanları ile bin 823 araçlık otopark bulunuyor.  İnsanlarımızı yine kendi mahallelerinde yaşatacağız.  Projemiz insanı sevgi ve saygıyla sarıp sarmalayan, kucaklayan bir proje.”
 
İmar revizyonu mecliste
Proje, binlik ve beş binlik uygulama imar plan revizyonlarının Çiğli ve Büyükşehir Belediye meclislerinden geçmesinin ardından uygulamaya hazır hale gelecek.  Projenin Çiğli ve Büyükşehir Belediye meclislerinden hızlı bir şekilde geçmesinin ardından projeye hemen başlayabileceklerini belirten Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu çalışma 2002 yılından beri belediyemizin gündeminde. Çiğli’yi modern bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Bu bölgede ciddi sıkıntılarımız var ve projenin tamamlanmasıyla bölge halkı, hak ettiği donanımlı sosyal çevrede yaşayacak. Bu mahallemizde yaşayan insanlarımız için çok hassas düşünerek projemizi hazırladık. Kimse hak kaybına uğramayacak aksine katılım payı alacak. İmar planlarının geçmesinin ardından konuyu bölge sakinleriyle paylaşacağız. Toplantılara yaparak, halkımıza ayrıntılarıyla proje hakkında bilgi vereceğiz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv