Çocuklar başkanını seçti

  • 0
  • 747
Yazı Boyutu:

Çocuk Dostu Kent adayı Seferihisar Belediyesi, 3. Dönem Çocuk Belediye Başkanını seçti. İki dönem belediye başkanlığı yapan ve tüzük gereği görev süresini tamamlayan Sıla Doğru, görevini yapılan kapalı oylama sonunda seçimi kazanan Cemre Buse Akkaya’ya devretti.

UNİCEF’in Çocuk Dostu Kentler ağına katılmak üzere çalışmalar yürüten Seferihisar Belediyesi, Seferihisar’ın Çocuk Odaklı Kent ve ilçeyi çocuklarla beraber yönetmesi amacıyla kurduğu Çocuk Belediyesi 3. Dönem belediye başkanını seçti. Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Seferihisar Belediyesi Birim Amirleri, Çocuk Belediyesi’nde çalışacak çocukların birimleri seçmelerine yardımcı olmak için birimlerinde yaptıkları işleriyle ilgili birer sunum gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etmek için ilçeye gelen gazeteci-yazar Soner Yalçın da toplantının bir bölümünü seyretti.

Başkan Soyer, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında; “Biliyorsunuz çocuk belediyesinde 2 dönem tamamlandı. Bu uzun soluklu bir iş. Türkiye’de ve dünyada ilk bunu Seferihisar Belediyesi uyguluyor. Bu çok önemli bir iş. Sizlerle gurur duyuyorum çünkü eğer sizler sahip çıkmazsanız bizim bir adım atmamız mümkün değildi ama sizler inandınız ve katıldınız. Seferihisar’dan yayılan bu ışık Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

 Çocuk Belediye Başkanı Sıla Doğru, iki dönem belediye başkanlığı görevine devam ettiğini, kendisinden sonra gelecek belediyeye başkanına başarılar dilediği konuşmasında, “bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen eski meslektaşım Tunç Soyer’e de bize verdiği büyük katkılar için teşekkür ediyorum” dedi.
 
7-15 yaş arası 84 çocuğun oy kullandığı seçimde, 40 oy alan Cemre Buse Akkaya Seferihisar Çocuk Belediyesi’nin üçüncü dönem belediye başkanı seçildi. Cemre Buse bir yıl boyunca Çocuk Belediyesi’nin başkanı olarak görev yapacak. 27 oy alan Hande Özdemir ve 17 oy alan Fatih Özdem, yeni dönem belediye başkan yardımcılığı görevini yürütecek.

 ÇOCUK BELEDİYESİ NEDİR?

Çocuk Dostu Kentler Projesi kapsamında oluşturulan Seferihisar Çocuk Belediyesi Seferihisar Belediyesi ile işbirliği ile eşgüdümlü çalışmalar yapmayı öngörmektedir. Seferihisar Çocuk Belediyesi kendini ilgilendiren konularda fikrini özgürce beyan etme  ve yine kendini ilgilendiren konularda karar alma mekanizmalarını kullanabilme hakkına sahiptir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv