Çocukların atölye çalışması yoğun ilgi gördü

  • 0
  • 723
Çocukların atölye çalışması yoğun ilgi gördü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi'nin geçen hafta sanatseverlerle buluşturduğu ‘Cumhuriyet’in Sanatçıları’ adlı karma serginin atölye çalışmaları da renkli görüntülere sahne oldu. Karabağlar Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, atölye çalışmalarında hayal güçlerini kullanarak kilden çeşitli figürler yaparken, Emrullah Efendi İlkokulu öğrencileri de rengarenk çiçek modelleriyle  başarılı çalışmalara imza attılar. 

Karabağlar Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleşen atölye çalışmalarında, Karabağlar Belediyesi Çocuk Meclisi üyesi çocuklar etkinliğe katılarak, kil çalışmasında bulundular.  Meclis üyesi çocuklar, atölye hocaları İzmir Karikatürcüler Deneği İzmir Temsilcisi Mehmet Aslan eşliğinde kilden harikalar yaratarak, farklı komik suratlar üzerinde çalıştılar. Hayal güçlerini kile yansıtan çocuklar  Karabağlar Belediyesi'ne etkinlik için teşekkür ettiler.

"Kağıt Telkari" sanatını öğrendiler
Karabağlar Emrullah Efendi İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, Kağıt Telkari sanatıyla(Quilling) çiçek motifleri yaptılar. Atölye çalışması öncesi karma sergiyi gezen öğrenciler Atatürk ve gemi maketlerine hayran kaldılar. Anadolu Sanatını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (ASDER) Başkanı Aysun Dinç ve Aykut Aytekinli, çocuklara telkari sanatı hakkında bilgilendirmede bulundu ve onlardan uygulama yapmalarını istedi. Neşe içinde gerçekleştirdikleri kağıt telkari çalışmasından büyük keyif alan öğrenciler, rengarenk çiçekler yaptılar ve bu anı da ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekildiler.

Atölye çalışmalarına vatandaşlar da katıldı
Karma sergi kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarına vatandaşlar da katıldı.  Ebru Sanatı’nın inceliklerini Ebru Sanatçısı Zeynep Bulut’dan öğrenen vatandaşlar, kendi evlerini süslemek için değişik motifler yaptılar. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv